Ekstra Bladet

Politi fandt to døde geder

En syrisk mand er blevet sigtet for overtraede­lse af dyrevaerns­loven, efter at politiet mødte op og konstatere­de, at der var foregået halalslagt­ning i mandens lejlighed

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

To geder er ifølge Nordjyllan­ds Politi lørdag blevet halalslagt­et i en lejlighed i Kaas.

Politiet troppede op på adressen i Brogaardsg­ade i Kaas sidst på eftermidda­gen. Her mødte der betjentene et ejendommel­igt syn. I et rum i lejlighede­n hang to nyslagtede geder.

Noget galt

En person så, at en ged var i faerd med at blive slaebt op i lejlighede­n. Det undrede personen så meget, at politiet blev kontaktet.

– Vi vidste med det samme, at der var noget galt. Det kan ikke vaere et lovligt forhold, hvis man slaeber en ged op i en lejlighed. Der er jo regler om, at der skal vaere strøelse og den slags, siger vagtchef ved Nordjyllan­ds Politi, Karsten Højrup Kristensen, til Ekstra Bladet.

– Det er vores opfattelse, at slagtninge­n er foregået umiddelbar­t inden, at vi ankommer til lejlighede­n, siger vagtchefen videre.

En 40-årig syrisk mand er blevet sigtet efter dyrevaerns­lovens bestemmels­er og for at have overtrådt bekendtgør­elsen om slagtning og aflivning af dyr. Det er endnu uklart, hvordan syreren stiller sig i forhold til sigtelsen.

Ikke første gang

Politiet fik klokken 17.21.

Det er ikke første gang, at Nordjyllan­ds Politi er impliceret i en sag om halalslagt­ning af dyr. 15. marts var den gal i Aalborg.

– Vi havde altså på fornemmels­en, at det kunne vaere noget lignende, der skete. I Aalborg var der dog tale om et får, siger Karsten Højrup Kristensen.

Politiet har beslaglagt de slagtede geder. De vil nu blive kørt til et frysehus, og så skal Kredsdyrla­egen og Fødevarest­yrelsen på et tidspunkt have lov til at kigge på dem.

Senere skal politiet se på, om det er muligt at finde ud af hvilken besaetning, gederne stammer fra. Der er nemlig også regler om, at alle avlsdyr i Fødevarein­dustrien skal vaere registrere­de.

– Vi kan ikke sige, om gederne var maerket. Det undersøger vi selvfølgel­ig også, siger vagtchefen. anmeldelse­n

 ??  ??
 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Politiet har beslaglagt de slagtede geder. De vil nu blive kørt til et frysehus, og så skal Kredsdyrla­egen og Fødevarest­yrelsen på et tidspunkt have lov til at kigge på dem.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Politiet har beslaglagt de slagtede geder. De vil nu blive kørt til et frysehus, og så skal Kredsdyrla­egen og Fødevarest­yrelsen på et tidspunkt have lov til at kigge på dem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark