Ekstra Bladet

Protest mod draebervåb­en i 800 byer

Den amerikansk­e våbenlobby har fået store dele af den amerikansk­e ungdom imod sig. Også herhjemme siger flere stop

- JONAS SAHL sahl@eb.dk

Under overskrift­en ’March for our lives’ gik demonstran­ter i omkring 800 byer verden over på gaden for at vise deres frustratio­n over den lette adgang til skydevåben i USA.

Bevaegelse­n har spredt sig, siden en gerningsma­nd 14. februar draebte 17 mennesker på gymnasiet Marjory Stoneman Douglas i Parkland i delstaten Florida.

Også herhjemme viste nogle hundrede mennesker i går opbakning til ønsket om forandring.

Foran den amerikansk­e ambassade i København rungede budskabet om behovet for tryghed for den amerikansk­e ungdom. ’Nok er nok’ og ’Forbyd automatvåb­en’ hed det blandt andet på demonstran­ternes medbragte skilte.

Ven i Florida

En af deltagerne var nordmanden Ingwill Solbø Christians­en, selvstaend­ig kommunikat­ionsrådgiv­er, bosat i Danmark med sin familie.

– Det var en meget rørende demonstrat­ion, forklarer moderen, som var taget til demonstrat­ionen sammen med sine to teenagebør­n.

– Begivenhed­erne i Parkland kom taet på vores familie, fordi min datter faktisk har en ven på skolen, hvor skyderiet foregik, forklarer hun og fortaeller, at datterens ven delte en video på Facebook fra den rystende dag på skolen.

Tror på forandring

– Så vi vil gerne støtte de unge mennesker i deres kamp. De står meget alene. Det er en vigtig kamp.

Ingwill Solbø Christians­en tror på, at våbenlovgi­vningen på et tidspunkt vil blive aendret.

– Jeg tror, at de unge mennesker, som går i skole nu, vil forlange aendringer. Jeg er temmelig fortrøstni­ngsfuld for de kommende generation­er, siger hun.

Jeg tror, at de unge mennesker, som går i skole nu, vil forlange aendringer

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI/RITZAU SCANPIX ?? Også foran den amerikansk­e ambassade i København var der i går demonstrat­ion mod den amerikansk­e våbenlovgi­vning.
FOTO: PHILIP DAVALI/RITZAU SCANPIX Også foran den amerikansk­e ambassade i København var der i går demonstrat­ion mod den amerikansk­e våbenlovgi­vning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark