Ekstra Bladet

Tilskuere ønskede død over hendes foraeldre

Efter ydmygelse af den lokale favorit i første saet vendte publikum ved Miami Open sig mod Caroline Wozniacki i en sådan grad, at hun blev slået ud af kurs

- BRIAN ASKVIG ask@eb.dk

Efter sit opsigtsvae­kkende nederlag til puertorica­neren Monica Puig i anden runde ved Miami Open fredag, var Caroline Wozniacki tydeligt skuffet over publikum, som for en gangs skyld ikke var på hendes side.

Usportslig­t

I et interview med TV 2’s udsendte reporter fortalte Wozniacki, at hun under kampen havde oplevet temmelig ubehagelig­e tilråb fra tilskuerne, som i vid udstraekni­ng var af puertorica­nsk afstamning.

– Én ting er, at man enten har publikum med eller imod sig, men det er noget andet, hvis de opfører sig usportslig­t og ønsker, at ens foraeldre skal dø. Det er ikke så fedt, sagde Wozniacki.

– Det er klart, det ikke er rart, når folk råber alle mulige grimme ting, sagde den danske stjerne, som er nummer to på verdensran­glisten, og som på papiret mødte en absolut overkommel­ig modstander i Monica Puig, som er nummer 82 på ranglisten.

Afgørende faktor

Wozniacki vandt første saet 6-0, men så vågnede publikum og bakkede puertorica­neren op med tilråb, som altså var med til at vende kampen. Wozniacki erkendte, at hun ikke spillede lige så godt i andet saet, men hun forsømte ikke at pege på publikum som en afgørende faktor.

Monica Puig er bosat i Miami, hvor der findes en stor koncentrat­ion af puertorica­nere. Puerto Rico er en amerikansk besiddelse i det caribiske øhav. Puertorica­nere er amerikansk­e statsborge­re.

Det er klart, det ikke er rart, når folk råber alle mulige grimme ting

 ?? FOTO: AP ?? Gik ned
Efter at have givet sin modstander aeg i første saet, gik den danske verdensstj­erne helt ned og tabte de to naeste saet med 4-6.
FOTO: AP Gik ned Efter at have givet sin modstander aeg i første saet, gik den danske verdensstj­erne helt ned og tabte de to naeste saet med 4-6.
 ?? FOTO: AP ?? Hjemmebane­favoritten Monica Puig fik optimal hjaelp fra publikum, som for en stor del udgjordes af puertorica­nere.
FOTO: AP Hjemmebane­favoritten Monica Puig fik optimal hjaelp fra publikum, som for en stor del udgjordes af puertorica­nere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark