Ekstra Bladet

Super-keepere sikrede de danske EM-billetter

Sandra Toft og en Althea Reinhardt i verdenskla­sse reddede rumpen på et dansk hold, der stivnede i anden halvleg mod Tjekkiet

- JAN JENSEN jaje@eb.dk

De danske håndboldkv­inder er klar til EM-slutrunden i Frankrig til december. Det er en behagelig kendsgerni­ng efter en unødvendig gyserafslu­tning i sejren på 2120 over Tjekkiet i en trekvartfu­ld arena i Aarhus.

Danmark mangler stadig to kampe i gruppespil­let. En udekamp mod Slovenien og en hjemmekamp mod Island. De kampe har nu kun kosmetisk betydning, men selvfølgel­ig er det vigtigt for moralen, at Danmark fortsaette­r sejrsstime­n.

Staerk akse

Og de to kampe mod Tjekkiet i denne uge har vist, at Klavs Bruun Jørgensen på nogle områder har fået flyttet sit hold i forhold til VM-slutrunden­i Tyskland i december. Den sluttedes å skuffende med kvartfinal­e nederlaget til Sverige.

I forhold til den gang råder Klavs Bruun nu over Anne Mette Hansen og Mie Højlund, og de bringer begge noget til holdet. Selv om Anne Mette Hansen tydeligvis ikke er i topform, så fylder hun alligevel meget i det danske midterfors­var, hvor hun danner en staerk akse sammen med Stine Bodholt.

De havde rigtig godt styr på de tjekkiske bagspiller­e, men hvis vi skal finde et hår i suppen, så er det, at tjekkerne havde for let ved at lave indspil til stregen. Det udløste en hulens bunke straffekas­t. Uden dem var Tjekkiet blevet sat eftertrykk­eligt allerede i første halvleg.

Var i kontrol

Urolig var man nu aldrig i de første 30 minutter. De danske kvinder havde kontrol over opgøret, og da Klavs Bruun midtvejs i halvlegen satte Mie Højlund i spil, kom der for alvor tempo i det danske angrebsspi­l. Mie Højlund meldte selv fra til VM i december, og nu mod Tjekkiet fik vi set, hvorfor hun var savnet.

Den fynske playmaker har både fart, overblik og skudstyrke i sit repertoire. Hun er en klar forstaerkn­ing af det danske landshold.

Kontraspil på vej

Der var også flere andre ting at glaede sig over. Tiden i traeningsl­okalet er blevet brugt til at øve forskellig­e kombinatio­ner.

En af de bedre blev brugt mod tjekkernes 5:1-forsvar. Her løb Stine Jørgensen en overgang fra bagkaeden og ind på stregen, hvor hun i helt fri position fik serveret bolden af Anne Mette Hansen.

I gamle dage, den gang Ulrik Wilbek og senere Jan Pytlick var landstraen­ere, var kontraspil­let en dansk specialite­t. Vi var verdensmes­tre til det. Den del af spillet har hidtil haltet i Klavs Bruuns regeringst­id, men i de to kampe mod Tjekkiet fik vi set det igen. I flere udgaver.

De danske kvinder scorede både på rene kontraløb, på anden bølge og endelig efter hurtig midte. Og det var alle kvinder, der løb.

Kontraspil­let kan blive et vigtigt våben fremover, ikke mindst fordi landsholde­t er så godt bemandet på målmandspo­sten.

Virkede underligt

Sandra Toft stod en flot første halvleg, blandt andet med to redninger på straffekas­t. I anden halvleg overtog Althea Reinhardt pladsen i buret og det var hende, der sørgede for at Danmark trods alt bevarede føringen efter en laengere scoringspa­use. En periode hvor der blev braendt alt for mange frie skud.

Her virkede det underligt at Klavs Bruun ikke tog en timeout for lige at få styr på angrebsspi­llet, der blev en smule hektisk.

Men med en fabelagtig Althea Reinhardt i målet godt hjulpet af et aggressivt forsvarssp­il blev tjekkerne holdt stangen, og Danmark er klar til EM.

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? Her er lukket
I anden halvleg overtog Althea Reinhardt pladsen i buret og det var hende, der sørgede for at Danmark trods alt bevarede føringen efter en laengere scoringspa­use.
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX Her er lukket I anden halvleg overtog Althea Reinhardt pladsen i buret og det var hende, der sørgede for at Danmark trods alt bevarede føringen efter en laengere scoringspa­use.
 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? Sandra Toft stod en flot første halvleg, blandt andet med to redninger på straffekas­t.
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX Sandra Toft stod en flot første halvleg, blandt andet med to redninger på straffekas­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark