Ekstra Bladet

Nikolajs reserver fik prygl i Polen

Rhein-Neckar Löwen fik laesterlig­e klø, da de mødte det polske mesterhold Kielce i Champions League-opgør

- LASSE MIKKELSEN lm@eb.dk

Det tyske håndboldho­ld Rhein-Neckar Löwen havde i går lidt af en udfordring, da de både skulle spille mod den polske klub Kielce og den tyske storklub THW Kiel.

Klubbens Champions League-1/8-finale ude mod polske Vive Kielce var således sat til at skulle spilles klokken 16:00, mens de klokken 18:10 skulle spille Bundesliga-kamp små 1000 kilometer derfra – ude mod THW Kiel.

Topkamp prioritere­t

Hverken den danske traener eller klubbens bedste spillere var taget med til Polen. I stedet havde man valgt at sende andetholde­t af sted, mens førstehold­et tager en tur til Kiel for at spille topkamp i den tyske Bundesliga.

Det gik som forventet for de unge spillere, der stod over for en flok rutinerede herrer i form af blandt andre Jurecki, Dujshebaev og Bielecki, og allerede efter første halvleg var Rhein-Neckar Löwen håbløst bagud med 8-21.

Det polske mandskab tog ikke let på opgaven. De tyske reserver fik ingen chance og kom ikke naermere i løbet af anden halvleg.

41-17 endte kampen, og dermed er Nikolaj Jakobsens tropper reelt ude af Champions League-turneringe­n, selvom de har et returopgør i Tyskland 1. april.

Frysepunkt

EHF tilbød Rhein-Neckar Löwen, at klubben kunne afgive sin hjemmebane­fordel i returkampe­n i Champions League, men det valgte den tyske klub at sige nej til, da de havde spillet sig til fordelen.

Gennem laengere tid har forholdet mellem RheinNecka­r Löwen og EHF vaeret på frysepunkt­et, og det europaeisk­e håndboldfo­rbund laegger ansvaret for farcen over på den tyske klub.

Rhein-Neckar Löwen tabte i øvrigt senere topkampen mod Nicklas Landin og Kiel med 27-22.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Nikolaj Jacobsen slap for at se ydmygelsen i Polen, for han var blevet i Tyskland med førstehold­et.
FOTO: LARS POULSEN Nikolaj Jacobsen slap for at se ydmygelsen i Polen, for han var blevet i Tyskland med førstehold­et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark