Ekstra Bladet

Vi stjal knallerter, bilradioer, og hvad vi ellers kunne komme til, og så tog vi stoffer og røg hash og solgte lidt. Jeg fulgte strømmen

-

TORBEN BOHNHARDT KØRTE

bilen med ét øje, så laenge han kunne, og det lykkedes ham at ryste maendene af, før hans makker tog over og kørte ham til hospitalet i Aarhus.

– Jeg var blind, da jeg kom ind på hospitalet, og jeg kan huske, at jeg tog en beslutning om, at hvis jeg blev blind på begge øjne, så ville jeg ikke leve mere. Det blev jeg heldigvis ikke.

Efter skudepisod­en aendrede Torben Bohnhardts liv sig dog alligevel markant. Han mistede nemlig sit højre øje.

– Det første lange stykke tid skulle jeg laere at afstands-bedømme. Jeg vaeltede jo alt. Det svarer lidt til, at man går fra højre hånd til venstre hånd, ikke? Det skulle traenes. Min drøm om at komme ind i militaeret røg også. Jeg gik med klap i en lang periode, og i dag har jeg glasøje.

EFTER SKUDEPISOD­EN

gik Torben Bohnhardt og vennerne hver til sit. Men det fik ham ikke til at forlade den kriminelle løbebane. Snarere tvaertimod.

Han blev i stedet draget mod rockermilj­øet, og det var der en helt saerlig grund til.

– Når man er rodløs og har følt sig skoddet hele sit liv, så er følelsen af at traede ind og vaere accepteret og vaere en del af faellesska­bet som en drøm, der går i opfyldelse. For mig var det også motorcykle­rne, der trak. Det repraesent­erede at hans involverin­g i kriminalit­et for alvor tog fart, da han blev en del af rockermilj­øet. Her blev han kendt som ’Enøje’.

– Det er klart, at vi lavede en masse fiksfakser­ier. Vi skulle overleve, og det gjorde vi ved kriminalit­et. Jeg havde i løbet af tiden påbegyndt forskellig­e uddannelse­r, blandt andet som flyttemand, men det gik bare ikke. hurtigt et ry i rockerklub­ben, og der gik derfor heller ikke laenge, før han blev, hvad han selv kalder ’fuldrygget’ medlem.

– Jeg blev set som pligtopfyl­dende og loyal. De vidste godt, at jeg gik hele vejen. Jeg bakkede ikke ud, hvis vi skulle på et raid (overraskel­sesangreb, red.), eller der var nogen, der havde svinet vores klub til, så var det bare med at komme afsted. Jeg var altid klar på at gå forrest.

– Det var slet ikke sådan, at vi hoppede ud, når vi så nogle aeldre mennesker, og så skulle de trynes. Men hvis nogle fra rivalisere­nde klubber havde generet os, så var der ingen vej tilbage. Jeg har delt mange taesk ud i min tid.

Det er der ingen tvivl om.

 ??  ?? Faengslet aendrede alt for Torben Bohnhardt. TORBEN BOHNHARDT FORTAELLER, TORBEN BOHNHARDT ETABLEREDE
Faengslet aendrede alt for Torben Bohnhardt. TORBEN BOHNHARDT FORTAELLER, TORBEN BOHNHARDT ETABLEREDE
 ?? PRIVATFOTO ?? Som bare 12-årig stak Torben Bohnhardt af hjemmefra. Her er Torben syv år og lige begyndt på Nordgårdss­kolen i Brabrand.
PRIVATFOTO Som bare 12-årig stak Torben Bohnhardt af hjemmefra. Her er Torben syv år og lige begyndt på Nordgårdss­kolen i Brabrand.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark