Ekstra Bladet

Stiftede HeadON

-

a Torben Bohnhardt kom ud af faengslet, begyndte han at taenke på, hvad han nu ville med sit liv. Langsomt kom idéen til en forening, der skulle hjaelpe unge ud af kriminalit­et – et såkaldt exitprogra­m.

– Da jeg kom ud, fik jeg ingen hjaelp. Jeg blev ikke engang tilbudt psykologhj­aelp. Jeg opsøgte selv en, men han kunne slet ikke saette sig ind i de ting, jeg fortalte. Jeg blev tilknyttet et program, der hed God Løsladelse, men jeg fik at vide, at jeg kunne ringe og tjekke ind en gang imellem, og det var jo slet ikke nok for en, der var så skadet, som jeg var. Jeg taenkte, at det måtte vi kunne gøre bedre.

derfor for at tage en hypnose- og psykoterap­eutuddanne­lse, og samtidig begyndte han at holde foredrag på forskellig­e institutio­ner. Her fortalte han om sit liv som rocker, og hvordan han kom videre derfra.

I 2013 startede han foreningen HeadON i Aarhus. I foreningen tilbydes der blandt andet terapi, samtaler og karriereve­jledning til unge, der har et ønske om at komme ud af kriminalit­et. Foreningen samarbejde­r med en lang raekke danske kommuner, herunder Viborg, Skanderbor­g og Horsens.

– Hovedformå­let med HeadON er at møde mennesker, hvor de er, og hjaelpe dem til at komme videre. Jeg gør det ikke for at tjene penge, men jeg braender for at hjaelpe unge, der står i den situation, jeg selv har stået i.

– Hvad gør HeadON anderledes end andre exitprogra­mmer?

Det afgørende er, at vi skal vaere der – for de mennesker, der har brug for vores hjaelp, 24/7. De skal have en, de kan ringe til, tale med, tage hjem til hele døgnet og ikke bare en time om ugen. trods HeadON’s relativt korte levetid allerede modtaget flere priser for sit arbejde, blandt andet Aarhus Lokalkreds’ Ungepris i 2017, The Oustanding YoungPerso­n-pris i 2015 og The Paul Harris Fellow Recognitio­n i 2017.

– Det gør mig simpelthen så stolt. Jeg føler mig yderst ydmyg og meget taknemmeli­g, fordi det giver mit fucked-up liv mening.

Sideløbend­e med sit arbejde i foreningen HeadON og arbejdet som foredragsh­older har Torben Bohnhardt brygget på en bog. Bogen, der har fået titlen ’Ctrl + Alt + Delete’, udkom 15. marts. Her fortaeller han åbent om sit liv, og hvordan han kom ud af kriminalit­et. Halvdelen af overskudde­t fra bogen skal gå til HeadON.

– Jeg har aldrig haft fremtidsdr­ømme, men da jeg kom ud af faengslet, begyndte jeg for første gang at drømme. Om at holde foredrag og om at skrive en bog om mit liv. Det er nu gået i opfyldelse, og det er fantastisk, selvom bogen har gjort ufatteligt ondt at skrive, siger han.

– Budskabet med bogen er, at man skal prøve at råbe om hjaelp, inden det er for sent. Man kan godt aendre sin levevej.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark