Ekstra Bladet

Cricket-skandale fanget på tv

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@eb.dk

Det er sjaeldent, at cricket traekker de helt store overskrift­er i Danmark, men nogle haendelser kan vaere så opsigtsvae­kkende, at de ikke er til at komme udenom.

Som for eksempel i denne weekend, hvor Australien­s landshold blev fanget i at snyde – direkte på tv.

I opgøret mod Sydafrika kunne man pludselig se Australien­s Cameron Bancroft fumle med bolden og noget gul tape i bukserne omkring skridtet. Her gnubbede australier­en på bolden med den gule tape og jord fra banen, så boldens overflade blev påvirket med det formål at opføre sig anderledes i luften – i håb om at en sydafrikan­sk modstander ikke ville ramme den med sit bat.

Nøje planlagt

Holdkaptaj­n Steve Smith indrømmede sågar, at snyderiet ikke opstod i affekt hos 25-årige Bancroft, men det var derimod nøje planlagt af holdets mest erfarne spillere.

– Lederne kendte til det. Vi talte om det til frokost. Jeg er ikke stolt af det, der er sket. Det er ikke i spillets ånd. Der er blevet sat spørgsmåls­tegn ved min integritet og holdets integritet. Det sker ikke igen, lyder det fra Steve Smith, der dog afviser at ville traekke sig som holdkaptaj­n.

Til gengaeld melder BBC mandag eftermidda­g, at Steve Smith ikke laengere er kaptajn for sin indiske klub Rajasthan Royals på grund af snyderiet.

Steve Smith slap efter indrømmels­en med en kamps karantaene af det internatio­nale cricketfor­bund (ICC), mens Bancroft er blevet idømt en bøde.

Måske prøvet før

Siden skandalen mod Sydafrika er flere engelske medier desuden begyndt at spekulere i, om australier­ne lavede et lignende nummer, da de mødte England i Sydney i januar.

Der florerer således en video og billeder, hvor samme Cameron Bancroft angiveligt putter sukker i lommen for at kunne bruge det på samme måde som den gule tape i Sydafrika.

Den episode har de australske spillere dog endnu ikke erkendt sig skyldige i.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Australien­s holdkaptaj­n Steve Smith indrømmer, at bolden blev manipulere­t i kampen mod Sydafrika.
FOTO: ALL OVER PRESS Australien­s holdkaptaj­n Steve Smith indrømmer, at bolden blev manipulere­t i kampen mod Sydafrika.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark