Ekstra Bladet

MADSEN LOKKEDE KVINDE MED UBÅDSTUR

Efter flere måneders tavshed skrev Peter Madsen pludselig til en ung kvinde, om hun ville med ud at sejle

- LINETTE KRØGER JESPERSEN CAMILLA MARIE NIELSEN CAROLINE CLANTE METTE FLECKNER linette@eb.dk; cama@eb.dk; ccl@eb.dk; fleck@eb.dk

En ung kvinde blev ud af det blå inviteret på tur med ubåden Nautilus af Peter Madsen to dage før, han sejlede ud på den fatale tur med Kim Wall.

Det opfattede hun som underligt, fortalte den lyshårede kvinde, da hun i går blev afhørt som vidne i Københavns Byret.

Ligesom det var tilfaeldet med Kim Wall, havde kvinden og Peter Madsen kun haft en sporadisk kontakt og havde ikke talt sammen i laengere tid.

Planlagde tur

Kvinden fortalte, hvordan hun og en veninde faldt i snak med Peter Madsen, da de var ude at gå tur i området ved Refshaleøe­n 13. maj sidste år.

De to kvinder spurgt interesser­et havde til ubåden, og Peter Madsen fortalte dem, at han nogle gange lavede ture.

– Det lyder, som om det er organisere­t, fortalte vidnet og tilføjede, at Madsen sagde, at de kunne komme med ud at sejle en dag.

– Havde du ikke indtryk af, at det var en alenetur, spurgte anklageren.

– Nej, vi var to. Min veninde og jeg. Han får kun mit nummer, sagde vidnet, der fortalte, at Peter Madsen fandt dem på Facebook og blev venner med dem der.

Kort efter skrev han, at han var ved at planlaegge en tur, men veninderne kom aldrig med. Sidste kontakt i tråden var 26. maj.

Ringede og skrev

Der var ikke kontakt med vidnet og Peter Madsen, før hun pludselig i slutningen af juli fik et opkald fra ubådsbygge­ren. Et opkald hun valgte ikke at tage.

– Jeg syntes, det var lidt underligt, sagde vidnet med henvisning til, at deres kontakt lå så lang tid tilbage.

Ligeledes syntes hun, at det var underligt, at han ringede til hende, når de hidtil kun havde skrevet sammen i gruppechat på Messenger.

– Så hører jeg igen fra ham 8. august på sms, fortalte vidnet.

’Kan du huske undervands­båden. Vi skulle have vaeret af sted fredag til Bornholm, men det er udskudt. Jeg vil lave en mindre tur på Flakfortet. Vil du ikke med på den?,’ lød det i sms’en fra Peter Madsen.

Maerkeligt

– Jeg taenkte, at det var maerkeligt, at han skrev ’du’, fordi det hele tiden havde vaeret min veninde og mig. Jeg syntes, det var maerkeligt, at han kun skrev til mig, sagde vidnet.

Hun svarede tilbage, at ’de’ ikke kunne den weekend.

Det fik forsvarsad­vokaten til at spørge: – Ved du, om der var andre, der skulle med på den tur?

– Nej, det ved jeg ikke, svarede vidnet.

Ville lave interview

Kim Wall og Peter Madsen havde skrevet sammen i foråret 2017, da den svenske journalist ville lave en reportage om raket-kapløbet mellem Copenhagen Suborbital­s og Madsens vaerksted.

10. august fik Wall kontakt med Peter Madsen. Hun manglede et interview med ham for at faerdiggør­e reportagen om raketterne.

Kort tid efter samme dag modtog hun en sms, hvor Peter Madsen skrev, at ubåden var klar, og om hun ville med ud.

Selvom hun samme aften skulle have holdt afskedsfes­t sammen med sin kaereste, da de skulle til udlandet, valgte hun at tage med Peter Madsen ud at sejle.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark