Ekstra Bladet

Han talte om den perfekte forbrydels­e

-

Peter Madsen drømte om at begå den perfekte forbrydels­e.

Det fortalte Peter Madsens mangeårige ven og skipper på ubåden Nautilus, Steen Lorck, i går til retten.

– Det var noget med politi på lands, til vands og i luften, fortalte Steen Lorck, som ikke kunne naevne praecis, hvornår samtalen mellem de to venner fandt sted.

– Det er laenge siden. Jeg syntes det var lidt ubehagelig­t, så jeg skubbede det fra mig.

– Men jeg taenkte, at det måske var et eller andet pengeeller smykkekup, han talte om, forklarede Steen Lorck til retten.

På trods af en stor aldersfors­kel fandt de to et venskab i interessen for ubåde og sejlads, fortalte Steen Lorck, som er en aeldre herre.

Ville sejle i døden

I sjov havde to venner også indgået en dødspagt, som skulle saettes i vaerk, når Steen Lorck, Peter Madsen og ubåden Nautilus var blevet ’gamle og grå’, fortalte ubådsskipp­eren til retten.

– Vi skulle sejle ud sammen og så gå ned med ubåden, sagde Steen Lorck til retten.

– Det var en meget smuk tanke, syntes jeg. Indtil jeg kom i tanke om, at Peter jo var en helt del yngre end mig, og så syntes jeg nok, at det var lidt dumt, lød det fra skipperen.

Steen Lorcks fremmøde i retten var samtidig første gang, at han så sin gode kammerat siden ubådsagens begyndelse i august sidste år.

– Jeg er skuffet over, at han saenkede min ubåd. Men jeg kan ikke forholde mig til forbrydels­en, hvis der er sådan en, sagde Steen Lorck efterfølge­nde til Ekstra Bladet foran Københavns Byret.

– Det var fint nok at se Peter. Jeg havde frygtet, at han var en skygge af sig selv, men det var han jo slet ikke. Han havde da også overskud til at smile lidt, når jeg sagde noget, som han nikkede genkendend­e til.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark