Ekstra Bladet

FÅR BONUS FOR AT

Direktør sikret bonus for spare-strategi over for offentligt ansatte

- THOMAS GÖSTA SVENSSON JANUS ØSTERGAARD tgs@eb.dk; jao@eb.dk

Sophie Løhdes (V) topforhand­ler i de højspaendt­e overenskom­stforhandl­inger får en kontant bonus for at have udtaenkt en regulaer spareplan for de ansatte i staten.

Det kan Ekstra Bladet afsløre på baggrund af en aktindsigt i Moderniser­ingsstyrel­sen.

Heri fremgår det, at Poul Taankvist, direktør i styrelsen, får udløst en bonus, fordi han blandt andet har opfyldt et delmål i sin resultatko­ntrakt for 2017, der gik ud på, at staten skulle møde op med en plan til overenskom­stforhandl­ingerne lavet ud fra følgende agenda:

’Det er målet, at der ved OK18 opnås et resultat med en smal økonomisk ramme.’

130.844 kroner

Det ser ud til, at det er en spareøvels­e, man er ude i

Hvis man har den type af kontrakter, og Moderniser­ingsstyrel­sen går efter dette, så kan det forhindre, at man overhovede­t får lavet et forlig

– Det ser ud til, at det er en spareøvels­e, man er ude i – i stedet for at målet er at indgå et forlig, konstatere­r arbejdsmar­kedseksper­t, professor emeritus fra Aalborg Universite­t Flemming Ibsen.

I aktindsigt­en fremgår det, at hvis Poul Taankvist opfyldte sit mål om en sparestrat­egi – samt en raekke andre punkter – så vil det give ham en bonus på op til 12 procent af hans årsløn på 1.090.364 kr. (eksklusiv åremålstil­laeg). Det svarer til 130.844 kroner.

Ifølge Poul Taankvist er den praecise størrelse på hans bonus dog endnu ikke forhandlet på plads.

Kan udløse konflikt

Under alle omstaendig­heder undrer Flemming Ibsen sig over konstrukti­onen.

– Hvis man har den type af kontrakter, og Moderniser­ingsstyrel­sen går efter dette, så kan det forhindre, at man overhovede­t får lavet et forlig og i stedet havner i en ansatte er omdrejning­spunktet i de aktuelle overenskom­stforhandl­inger på statens område. Herunder er blandt andet Forsvaret, jernbanear­bejdere, faengselsf­unktionaer­er, HK’ere, politibetj­ente, gymnasiela­erere og akademiker­ne i centraladm­inistratio­nen. konflikt, siger han.

Flemming Vinther, chefforhan­dler for de statsligt ansatte, som Poul Taankvist sidder over for ved forhandlin­gsbordet, ser med stor alvor på sagen:

– Det er fuldstaend­ig forrykt. Det er klart, at når man får en opgave, der er udstukket på den måde, så tilrettela­egger man overenskom­stforhandl­ingerne derefter.

– Der skulle i stedet stå i hans resultatko­ntrakt, at han skulle tilrettela­egge et overenskom­stforløb, der sikrer, at vi har nogle gode og attraktive statslige arbejdspla­dser – inden for en forsvarlig økonomisk ramme.

– Men han skal vel også laegge en strategi, som gør, at de slipper nådigt økonomisk?

– Der er vi havnet, men burde deres primaere mål ikke vaere at sige: Hvornår kan vi skabe nogle attraktive arbejdspla­dser inden for det offentlige, der kan fastholde og tiltraekke kvalificer­et arbejdskra­ft? siger Flemming Vinther.

Ny bonus på vej

Poul Taankvists bonusfest stopper nødvendigv­is ikke her. I målene for 2018, der også kan udløse et ekstra vederlag, står der nemlig, at en af målsaetnin­gerne er, at overenskom­stforhandl­ingerne ender med et ’økonomisk forsvarlig­t resultat’.

– Det er et meget elastisk begreb, siger Flemming Ibsen

– Det er en selvfølge, at det er det, man skal gøre. Så hvis man ligefrem får penge for det, så er det en dejlig kontrakt at have, siger han.

 ?? PR-FOTO ?? Poul Taankvist, direktør i Moderniser­ingsstyrel­sen, kan se frem til en bonus for 2017, fordi han blandt andet har opfyldt et mål om at udarbejde en strategi til regeringen, der har til formål at sikre et resultat med en smal økonomisk ramme. Her ses et...
PR-FOTO Poul Taankvist, direktør i Moderniser­ingsstyrel­sen, kan se frem til en bonus for 2017, fordi han blandt andet har opfyldt et mål om at udarbejde en strategi til regeringen, der har til formål at sikre et resultat med en smal økonomisk ramme. Her ses et...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark