Ekstra Bladet

PRESSE DIN LØN Poul Taankvist: Strategi fører ikke til konflikt

-

Direktør i Moderniser­ingsstyrel­sen Poul Taankvist er en travl mand i disse dage.

Sammen med innovation­sminister Sophie Løhde (V), Martin Praestegaa­rd, departemen­tschef i Finansmini­steriet, og Linda Nordstrøm Nissen, vicedirekt­ør i Moderniser­ingsstyrel­sen, udgør de kvartetten af topforhand­lere for staten.

– Man kan se, at du opfyldte de fleste af målene for 2017, blandt andet om at forberede en strategi for OK18. Hvor meget har du så i alt fået udbetalt i bonus?

– Ikke noget endnu. Jeg har slet ikke haft en drøftelse med min chef (Martin Praestegaa­rd, red.) om det. Vi er begge optaget af overenskom­stforhandl­inger lige nu, siger Poul Taankvist.

– Men du opfyldte jo stort set alle mål for 2017. Forventer du så at få 12 procent af din grundløn på 1.090.364 kr.?

– Det, vi skulle lave i 2017 på det område, var en strategi om overenskom­stforhandl­ingerne i 2018, og ud over løndannels­en var det også andre elementer. I årsrapport­en skriver vi så, at vi mener at have indfriet det mål.

– I sidste ende er det jo så min chef, der skal vurdere om målene er opfyldt, og hvor meget jeg i givet fald skal have.

– Arbejdsmar­kedsforske­r Flemming Ibsen er bekymret for, at den lagte strategi kan forhindre, at man får lavet et forlig og i stedet havner i en konflikt. Hvad mener du om det?

– Jeg forstår godt bekymringe­n, men vi laver jo heller ikke en strategi, der fører til konflikt. Vi laver en strategi, som jo for det første sikrer, at vi kan få et forlig – og for det andet at få så mange af de målsaetnin­ger, vi som arbejdsgiv­ere har, opfyldt.

– Og den strategi skulle så vaere inden for ’en smal økonomisk ramme’?

– Jo, men om det kan landes, det er jo ikke op til mig. Det kommer også an på, hvad modparten kommer med, og i sidste ende hvad vi kan forhandle os frem til

– Når man ser tilbage, kan man diskutere, om man skulle have skrevet ’smal økonomisk ramme’. Jeg mener, at vi i mål og resultatpl­an for 2018 skriver ansvarlig økonomisk ramme.

– Et af målene for 2018, som du skal opfylde for at få en bonus, er – som du også naevner – at få gennemført OK18 med et økonomisk forsvarlig­t resultat. Kan det risikere at påvirke din ageren under forhandlin­gerne?

– Det er jo ikke mig som person, der skal forhandle resultatet hjem, og det er vel rimeligt nok, at vi som offentlig arbejdsgiv­er har det mål. Det er jo ikke sådan, at vi kan vaere i en situation, hvor vi ikke kan opnå et forlig på baggrund af min resultatko­ntrakt. Det er ministeren, der sidder for bordenden ved forhandlin­gerne

– Men vi er heller ikke kun optaget af det ene krav. Vi har også som mål at få udviklet de statslige arbejdspla­dser, at kunne rekruttere de rigtige folk, kompetence­udvikling, øget decentral løn og at folk bliver behandlet ordentligt.

 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Her ses innovation­sminister Sophie Løhde (V) og departemen­tschef i Finansmini­steriet Martin Praestegaa­rd på vej til overenskom­stforhandl­inger.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Her ses innovation­sminister Sophie Løhde (V) og departemen­tschef i Finansmini­steriet Martin Praestegaa­rd på vej til overenskom­stforhandl­inger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark