Ekstra Bladet

Mobilkamer­a får ekstra ’øje’ og kunstig hjerne

KAPLØB: Huawei, Apple og Samsung er i taet kamp om at bygge den bedste kameramobi­l

- PR-FOTO

Tirsdag eftermidda­g løsnede kinesiske Huawei det seneste skud i en blodig kamp, der lige nu raser mellem verdens største mobilprodu­center.

Det skete, da firmaet lancerede sin nye topmodel kaldet P20 Pro i Paris. Det saerlige ved telefonen, som Ekstra Bladet allerede i sidste uge fik vist frem under et møde i Polen, er kameraet, der nu har hele tre linser mod de normale en eller to.

Kunstig hjerne hjaelper

Ved at blande en sort/hvidlinse, en farvelinse med hele 40 megapixel og en zoomlinse er det ifølge Huawei lykkedes at skabe en kameramobi­l, der kan tage ekstraordi­naert gode billeder.

Det er ikke alene mobilens ekstra ’øje’, man skal laegge maerke til. Kameraet er nemlig understøtt­et af en indbygget kunstig intelligen­s, der kan hjaelpe med at vaelge de helt rigtige indstillin­ger, når du vil tage et naerbilled­e, et billede i naturen eller af hele familien under den naeste fest.

Det helt saerlige ved den kunstige hjerne, som Huawei har bygget ind i P20 Pro, er, at den også kan komme med forslag til, hvordan du udvaelger motivet i netop denne situation og tager et billede, der er mere profession­elt og flottere at se på.

Display også bedre

Huawei er dog ikke alene om opmaerksom­heden, når det gaelder gode kameramobi­ltelefoner. Apple har laenge vaeret anerkendt for deres gode kameraer. Det samme har Samsung, der forleden Galaxy S9+.

– Og det er ikke kun kvaliteten af kameraerne, der er blevet markant bedre på mobiltelef­oner. Det er displayet også, så du kan se billeder meget bedre på din telefon.

– Det betyder, at du bruger din computer mindre og altid har et kamera med dig, siger den danske fotograf Kenneth Nguyen, som Ekstra Bladet mødte, da han udstillede billeder taget i København med netop Galaxy S9+.

Nguyen er kendt som en selvlaert fotograf, der ofte bruger mobiltelef­onen i sit arbejde. Han har også en lancerede stor skare af følgere på de sociale medier:

– De sociale medier har betydet meget for mit valg af mobiltelef­onen som kamera. Jeg kan uploade billeder hurtigt, men har også nem adgang til at finde telefonen frem og få billedet taget.

Det er jo ikke kun kvaliteten af kameraerne, der er blevet markant bedre. Det er displayet også

Indstil manuelt

Ifølge Kenneth Nguyen er en anden fordel ved de nye og bedre kameramobi­ltelefoner, at du kan indstille dem manuelt. I hvert fald hvis du vaelger en af de bedre Android-telefoner:

– Men det er også fedt, at der i dag findes forskellig­e prisklasse­r, hvor kameraet stadig er godt, selv når mobiltelef­onen ikke er så dyr som topmodelle­rne.

 ??  ?? Her er et af de billeder, som den danske fotograf Kenneth Nguyen tog, da han forleden testede Galaxy S9+ for Samsung. Billedet er klassisk for ham: taget i højden og fra et skaevt perspektiv.
Her er et af de billeder, som den danske fotograf Kenneth Nguyen tog, da han forleden testede Galaxy S9+ for Samsung. Billedet er klassisk for ham: taget i højden og fra et skaevt perspektiv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark