Ekstra Bladet

FRIKENDT EFTER 20 ÅRS MARERIDT

Fik skyld for lille drengs død, da de kun var fem og syv år

-

I den svenske by Arvika har den opsigtsvae­kkende sag om den fireårige Kevins død i 1998 sat praeg på indbyggern­e i to årtier. Nu er to brødre, som fik skylden for drengens død, da de kun var fem og syv år, blevet frikendt.

– Brødrene Christian Karlsson og Robin Dahlén har fået den besked, som de har laengtes efter. Beviserne mod dem holder ikke. De er frie for første gang siden de var fem og syv, hedder det i svenske medier efter et års tid med en ny efterforsk­ning af sagen.

80 nye afhøringer

Nye analyser og over 80 nye afhøringer er blevet gennemført. Anklager og efterforsk­ningsleder Niclas Wargren meddelte i går, at brødrene er helt frie.

– De kan ikke laengere mistaenkes for forbrydels­en. Beviserne er for svage, siger han og understreg­er, at vidneudsag­n tyder på, at det er usandsynli­gt, at drengene kunne have draebt Kevin.

– Det er bemaerkels­esvaerdigt, at der ikke tidligere blev taget hensyn til disse oplysninge­r, siger Niclas Wargren i udredninge­n af sagen, hvor han kritiserer den oprindelig­e efterforsk­ning og afhøringer­ne af drengene.

Dødsårsage­n er usikker

Han siger, at afhøringer­ne var ’utydelige, modsaetnin­gsfyldte og inkonsekve­nte’. Han siger videre, at der blev stillet ledende spørgsmål til drengene på tidspunkte­r, som var kritisable.

Det fastslås, at det er usikkert, hvordan Kevin døde. Han kan vaere druknet. Han kan have vaeret udsat for seksuel vold, men det er ikke sandsynlig­t. Han kan have vaeret udsat for vold med et

Fireårige Kevin blev fundet død i 1998.

stumpt instrument, men ikke fra brødrene.

En ny teori er, at en traepalle kan have vaeltet ned over drengen. Men der er ikke noget endeligt svar.

Et dokumentar­program på SVT og undersøgel­ser foretaget af avisen DN var medvirkend­e til, at sagen blev genåbnet.

For de to brødre og deres familie var det en usigelig lettelse at få beskeden. Brødrenes far, Weine Dahlén siger, at et 20 år langt mareridt er forbi. Ritzau/TT

 ?? FOTO: JERKER IVARSSON/AFTONBLADE­T ?? Beviserne mod brødrene Christian Karlsson og Robin Dahlén holder ikke.
FOTO: JERKER IVARSSON/AFTONBLADE­T Beviserne mod brødrene Christian Karlsson og Robin Dahlén holder ikke.
 ?? PRIVATFOTO ??
PRIVATFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark