Ekstra Bladet

HAREIDE FIK SINE SVAR

ANALYSE: Lasse Schöne og Jonas Knudsen har spillet sig taettere på VMbillette­rne med solide praestatio­ner – Boilesen er brugbar som stopper

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Der er dem, der mener, at testkampe er ligegyldig­t. De kan måske have ret i forhold til hold, der ikke står foran en slutrunde.

For Danmark var testen mod Chile vigtig af flere grunde. Åge Hareide fik set, at Danmark kan spille lige op mod nummer 10 i verden. Chile er en verdenskla­ssemodstan­der og det højst rangerende mandskab, der ikke har kvalificer­et sig til VM. Vi taler altså om de dobbelte Copa América-vindere.

Mod dem fik Hareide set, at vi – efter lidt startvansk­eligheder – kan matche en modstander, der er teknisk velfundere­de og staerke i kombinatio­nsspillet.

Nulløsning­en mod Chile var den 13. kamp uden nederlag for Danmark. Alene det er en fornem og historisk bedrift.

Langt fra VM-billet

Landstraen­eren er ikke i tvivl om saerlig meget i forhold til sin VM-trup. Men ét af spørgsmåle­ne er, hvem der skal med som venstre back udover Jens Stryger Larsen.

Jonas Knudsen viste sig fornemt frem mod en klassemods­tander i Aalborg. Han er driftsikke­r og påpasselig defensivt. Noget som landstraen­eren laegger stor vaegt på. Hans solide praestatio­n har i hvert fald givet Hareide noget at taenke over.

Det kan undre, at Nicolai Boilesen slet ikke har fået chancen som venstre back. Måske er der ikke tvivl om hans kvaliteter i den position. Omvendt havde Danmark brug for en venstreben­et stopper, og den rolle udfyldte han fint.

Konklusion­en herfra er, at Riza Durmisi lige nu står svagest i billedet. Samlingen for ham har vaeret en stor skuffelse. Der skal ske store forandring­er i Betis, hvor han skal spille, hvis han skal tilbage i VM-varmen.

Schöne strålede

Åge Hareide havde ønsket at teste Andreas Christense­n på den defensive midtbane, men Chelsea-spilleren rejste hjem i fredags med en skade og derfor var det ikke en mulighed. I stedet fik han set, at Lasse Schöne er et saerdeles brugbart alternativ til William Kvist som midtbanens defensive

Schöne er teknisk velfundere­t, han finder godt ind i samspillet med Delaney og Eriksen. Med ham på banen overfor en klassemods­tander som Chile får Hareide også flere fremadrett­ede aflevering­er i forhold til Kvist, der i langt højere grad er en sikringssp­iller.

Stadig åbent

omdrejning­spunkt. Der er stadig åbent, hvem der skal spille på højrekante­n. Der sker mere med Andreas Cornelius i forhold til Yussuf Poulsen.

De er begge fysisk staerke, men Cornelius falder bedre ind i spillet.

Konklusion­en efter den sidste testkamp forud for udtagelsen af VM-truppen er taet på at vaere på plads: Der er meget få pladser på spil – måske et par stykker.

Skader kan aendre billedet, men ingen skal gøre sig forhåbning­er om et mirakel, hvor de pludselig kommer ind udefra.

Hertil er landstraen­eren meget konservati­v i sin holdudtage­lse. Og det forstår man så kort tid før VM.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark