Ekstra Bladet

Riis-rytter skriver kontrakt med storhold

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@eb.dk

Storholdet Quick-Step Floors har vaeret på rov hos Bjarne Riis og Team Virtu Cykling, hvor de har hentet danske Kasper Asgreen.

Asgreen, der er U23-europamest­er på enkeltstar­t, skifter med øjeblikkel­ig virkning og har fået en kontrakt, der gaelder til og med 2020, oplyser det belgiske hold på deres hjemmeside.

Kasper Asgreen var som naevnt på kontrakt hos Bjarne Riis, men i kontrakten med Team Virtu havde han en klausul, der gjorde det muligt at komme afsted.

Den 23-årige dansker er glad for skiftet til et af verdens helt store cykelhold, der kan bryste sig af at vaere det mest vindende hold de seneste seks saesoner.

– Jeg er virkelig glad for at få chancen på cykelsport­ens

Han kørte en flot saeson sidste år, og jeg føler, at han har forbedret sig yderligere i år

øverste niveau. At få en kontrakt med et World Tourhold er jo den drøm, jeg og enhver anden ung cykelrytte­r håber på at kunne få opfyldt, siger Kasper Asgreen, der bliver holdkammer­at med Michael Mørkøv på det belgiske mandskab.

Bjarne Riis og Team Virtu mister således et af holdets store talenter, men alligevel glaeder den danske holdejer sig på rytterens vegne.

– Et af vores mål med holdet er netop at kunne udvikle ryttere, så de kan rykke videre til højeste niveau. Jeg har fulgt ham de sidste par år og har hele tiden set hans potentiale, siger Riis.

Flot saeson

– Han kørte en flot saeson sidste år, og jeg føler, at han har forbedret sig yderligere i år. Og derfor er tidspunkte­t også passende for et skifte.

– Herudover er jeg glad for, at han netop skriver med Quick-Step, fordi det er et hold, der passer rigtig godt til Kaspers stil, og hvor han stille og roligt får lov til at udvikle sig yderligere. Quick-Step er et topprofess­ionelt hold med den helt rigtige vinderment­alitet, lyder det fra Bjarne Riis i en kommentar på holdets hjemmeside.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark