Ekstra Bladet

Knyt sylten, Alonso

Når Fernando Alonso kalder Haas for en Ferrarieft­erligning, er det respektløs­t over teamets ansatte, mener Romain Grosjean

-

– Vi bruger samme affjedring, hjulophaen­g, samme gearkasse, samme motor. Alle ved, at hjulophaen­get definerer meget af vindstrømm­ene, så selvfølgel­ig vil der vaere ligheder. Men igen, vi bygger vores egen bil, og hvis vi var Ferrari, ville vaere deroppe sammen med dem.

– Det er ikke sandt, og det er ikke saerligt paent over for de mennesker, som arbejder for Haas, og som producerer en Haas VF18, siger Grosjean.

Vigtigt partnerska­b

– Måden vi opererer teamet og skabte partnerska­bet med Ferrari er godt for Formel 1. Det viser, at det er muligt at skabe et hold, som klarer sig godt på forholdsvi­s kort tid. Selvfølgel­ig ville vi have vaeret ingen steder, hvis vi skulle have lavet alt fra nul. Så partnerska­bet med Ferrari er vigtigt, fastslår franskmand­en.

Kort fortalt køber Haas alle tilladte mekaniske dele fra Ferrari, mens italienske Dallara bygger chassiset, og teamets amerikansk­e afdeling står for resten af aerodynami­kken.

Og aerodynami­kken har temmelig stor betydning i moderne Formel 1.

Kevin Magnussen bakker op om sin teamkammer­ats holdning.

– Han er vist bare irriteret over, at vi er foran. Og jeg kan godt undre mig over, at det forholder sig sådan, for jeg har vaeret hos McLaren.

Han er irriteret

– Jeg har kørt for det team og kender dets infrastruk­tur. Sammenlign­er man den med vores, kan jeg godt forstå, at han er irriteret, siger danskeren.

Haas’ budget til en Formel 1-saeson er i størrelses­ordenen 750 millioner kroner, mens McLaren har 2,5 gang det beløb til rådighed.

Teamchef Günther Steiner afviser beskyldnin­gerne fra Alonso og har ikke lyst til at indlede en ordkrig.

– Vi kender alle til vores ressourcer, og hvad de har til rådighed. Så det må vaere frustratio­n. Det kan ikke vaere andet, siger han.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? – Han er vist bare irriteret over, at vi er foran, siger Kevin Magnussen.
FOTO: ALL OVER PRESS – Han er vist bare irriteret over, at vi er foran, siger Kevin Magnussen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark