Ekstra Bladet

FLERE DANSKE PROFILER KØBER SIG IND I LYNGBY FC Kölns Frederik Sørensen og Gents Andreas Christians­en er nye investorer i Lyngby

- MADS GLENN WEHLAST ANDERS JUNGE ERNST mgw@eb.dk; aje@eb.dk

Ejerkredse­n Friends of Lyngby får to nye danske profiler på listen over investorer.

Det er de tidligere U21landsho­ldsspiller­e Frederik Sørensen og Anders Christians­en der har valgt at kaste kroner efter projektet.

Sørensen er i øjeblikket er på kontrakt i Bundesliga­klubben FC Köln, mens Christians­en tjener sin hyre på det belgiske storhold Gent. Begge har dog en fortid i Lyngby, hvor de brød igennem som ungdomspil­lere.

Lejeaftale

Her nåede 27-årige Christians­en at spille 85 kampe på førstehold­et, inden han skiftede til FC Nordsjaell­and for siden at fortsaette karrieren i svensk fodbold. Det blev til to mesterskab­er med Malmø, og sidste år blev midtbanepr­ofilen sågar kåret til årets spiller i Allsvenska­n, inden turen gik til Belgien.

For den to år yngre Frederik Sørensen har karrierefo­rløbet vaeret noget anderledes, eftersom forsvarssp­illeren forlod Lyngby allerede som 18-årig i 2010.

Dengang stod den italienske storklub Juventus klar med en lejeaftale, og da opholdet i Italien blev en dundrende succes, kom forsvarssp­illeren ikke hjem til Danmark igen.

Skal overleve

Det endte med en fast kontrakt i Torino-klubben, og siden fulgte endnu et permanent Serie A-ophold i Bologna, inden han i 2015 fortsatte karrieren i tysk fodbold, hvor han stadig er at finde i FC Köln.

Fremover er den nuvaerende A-landsholds­spiller og Christians­en altså også at finde i ejerkredse­n af Lyngby, der blev grundlagt tidligere i år i forbindels­e med redningen af Superligak­lubben.

De to herrer tilslutter sig dermed andre forhenvaer­ende Lyngby-spillere som Andreas Bjelland og Brian Hamalainen, der også er gået ind i ejerkredse­n.

Et foretagend­e, der har til hensigt at sikre, at Lyngby også fremover eksisterer – saerligt med fokus på, at et stort talentarbe­jde skal vaere en del af det absolutte fundament for forretning­en.

Og fundamente­t kan såmaend muligvis snart få endnu en stolpe at laene sig op ad, da en anden stor dansk profil også har meldt sin interesse.

Således bekraefted­e Leipzig-stjernen Yussuf Poulsen før landskampe­n mod Panama, at han også har vaeret i kontakt med Superliga-klubben og lige nu overvejer situatione­n med henblik på et indskud.

– Det er klart, at Lyngby har betydet noget ganske specielt for mig. Jeg tilbragte flere ungdomsår og fik min første seniorsaes­on i klubben, hvor jeg også blev profession­el, sagde Poulsen til Ekstra Bladet.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? ejerFreder­ik Sørensen har ligesom Andreas Christians­en valgt at gå ind i den nye kreds i Lyngby.
FOTO: AP ejerFreder­ik Sørensen har ligesom Andreas Christians­en valgt at gå ind i den nye kreds i Lyngby.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark