Ekstra Bladet

Sannes store nedtur

FORKAEL DIG SELV

- LARS SEJR ls@eb.dk

Det bliver enten Rasmus Therkildse­n, ’Place on Earth’ eller Jamie Talbot, der vinder den sidste omgang af ’X Factor’ på DR1.

Det står klart efter en fredag aften, hvor seerne blev forkaelet med både god sang, gaesteoptr­aedener fra blandt andre Safri Duo og et farvel til Sigmund Trondheim. I modsaetnin­g til de tidligere fredage var det ene og alene seernes afgørelse, hvem der måtte forlade programmet.

Vild oplevelse

– Det har vaeret et helt nyt liv, og det har givet mig så mange muligheder.

– Jeg vil gerne sige tak. Det har vaeret den vildeste oplevelse, I har vaeret fantastisk­e, og jeg holder så meget af jer. Det er ikke slut for mig, fortalte en rystet Sigmund fra scenen.

Han blev suppleret af Sanne Salomonsen, der må konstatere, at hun ikke får en eneste artist med i finalen.

– Det her forstår jeg simpelthen ikke, men vi ved, at det oftest er dem, som kommer ind som to og tre, der får de store chancer, sagde hun til Sigmund, efter han netop var blevet nummer fire.

– Vi ved, at din vej først er startet. Danmark bare vent. Tak min skat, du er en stor stjerne, og Danmark elsker dig.

Halvfaerin­gen Sigmund Trondheim var en overgang favorit i programmet, men han formåede ikke at leve op til forventnin­gerne i går, hvor han fik kritik for sin fremførsel af Ariana Grande og Nicki Minaj-nummeret ’Side by side’.

– Du kan stort set, hvad du vil, men du skal vaelge. Vil du gå Billy Idol-vejen og blive kunstner?

– Så skal du droppe det der reality, du også laver. Det er et valg, du skal tage. Jeg synes, du skal bruge al din tid på din vokal, for klangmaess­igt var det ikke din bedste praestatio­n, lød det fra Thomas Blachman og slog pointen fast.

– Når man har fået så mange gaver, må man prioritere i dem.

Senere på aftenen skulle Sigmund optraede med artisten Skinz på nummeret ’Malibu’, og det blaeste heller ikke den kraesne dommer bagover.

Afgørelse fredag

Hvem der vinder den sidste udgave af ’X Factor’ afgøres på fredag.

Tidligere har finalen vaeret afviklet store spillested­er som Parken og Boxen i Herning, men i år finder finalen sted i DR Byen i samme lokale, som alle liveshows er afviklet.

Vinderen vinder retten til at udgive en EP.

Du kan stort set, hvad du vil, men du skal vaelge

 ??  ??
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? – Tak min skat, du er en stor stjerne, og Danmark elsker dig, sagde Sanne Salomonsen, da hun mistede sin sidste kunstner, Sigmund Trondheim.
FOTO: MOGENS FLINDT – Tak min skat, du er en stor stjerne, og Danmark elsker dig, sagde Sanne Salomonsen, da hun mistede sin sidste kunstner, Sigmund Trondheim.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark