Ekstra Bladet

Tivolivagt­er pågreb uskyldige

- CHRISTIAN KLOSTER kloster@eb.dk

Et stort opbud af uniformere­de vagter var mandag aften stolte.

De troede nemlig, at de omsider havde pågrebet de tasketyve, som flere gange har ribbet turisterne i Københavns nye madmarked, Tivoli Food Hall.

– Endelig har vi fanget dem efter tip fra en opmaerksom kunde, sagde en glad Tivoli-vagt til Ekstra Bladets medarbejde­r.

Han pegede over mod den succesrige vestkøbenh­avnske stor-restauratø­r Fatih Sime og hans tre udenlandsk­e forretning­spartnere.

Her, midt i markedet, stod de fire velklaedte maend gennem knap halvanden time offentligt til skue og omringet af vagter – haengt ud som tyveknaegt­e.

Forhold jer i ro

– Mine tyrkiske partnere boede på Tivoli Hotel. De havde vaeret på messe i Hamborg, da de valgte at besøge Øresundsre­gionen som turister, fortaeller Fatih Sime, der har tyrkiske rødder, men betegner sig som dansker.

Efter en udflugt til bl.a. Skåne valgte de at spise i Tivoli, hvor de netop havde bestilt gourmet-pizzaer fra Gorm’s, da Fatih Sime og en af de øvrige maend blev tilbagehol­dt – netop som de kom retur fra toilet-facilitete­rne i underetage­n.

– Vagterne oplyste os om, at vi var blevet udpeget som tasketyve, og at vi skulle forholde os i ro, til politiet kom, fortaeller Fatih Sime. De to øvrige maend blev hidkaldt.

– Der stod vi samlet og var meget rystede. Vi måtte ikke bevaege os nogen steder, selvom jeg foreslog, at vi kunne fortraekke til et mere diskret sted. Nej, vi skulle udstilles som tyve for hundredvis af forargede blikke i det taetpakked­e marked, siger han.

De pizzaer, de havde bestilt og betalt, måtte de heller ikke få.

Politiet til undsaetnin­g

Først efter cirka en halv time ankom politiet.

Nu fastholdt Tivoli, at maendene var skyldige, så de blev af betjentene kropsvisit­eret offentligt, indtil det stod klart, at de umuligt kunne vaere skyldige.

– Betjentene var profession­elle og beklagede, men Tivoli oplyste os om, at vi ikke var velkomne igen, siger Fatih Sime, som efterfølge­nde har forsøgt at kontakte Tivolis ledelse for en undskyldni­ng og for refusion af udgifterne for det måltid, de ikke måtte spise.

Skriv en mail

– En sekretaer sagde, at jeg kunne skrive en mail, hvis jeg ville noget, siger Fatih Sime, som har vaeret delvist søvnløs siden mandag – påvirket af episoden, som han finder ydmygende og aereskraen­kende.

Forretning­spartnerne, som bekraefter forløbet, er rejst hjem. Også de oplyser, at de stadig er chokerede.

Ekstra Bladet har opfordret Tivolis pressechef, Torben Plank, eller Tivolis direktør, Lars Liebst, til at stille op til et interview, men det naegter pressechef­en.

Fatih Sime har ønsket at saette Tivolis ledelse staevne, mens Ekstra Bladet er til stede, men også det afviser Torben Plank og sender en mailadress­e på en ansat, som Fatih Sime kan skrive til.

Vi måtte ikke bevaege os nogen steder, selvom jeg foreslog, at vi kunne fortraekke til et mere diskret sted

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ??
FOTO: JONAS OLUFSON

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark