Ekstra Bladet

Dating for millioner

-

På en raekke chat- og datinghjem­mesider er der kun en, som sidder tilbage med en sikker gevinst. Og det er ikke dig.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, hvordan kyniske udenlandsk­e bagmaend – med hjaelp fra et korps af danske såkaldte chatoperat­ører – lokker millioner af kroner ud af maend, der tror, at de chatter med et aegte menneske.

I stedet er hjemmeside­r med navne som hemmeligfl­irtservice.com og hemmeligvo­ksenkontak­t.com fyldt med falske profiler, som det koster op til ti kroner pr. besked at chatte med. Det giver typisk indtaegter på naesten en million kroner – og nogle gange mere – om måneden, viser papirer fra firmaet bag.

Hjemmeside­rne er blot nogle få af de tusindvis af lignende sider, der er oprettet i både Danmark og resten af Europa.

Chat-operatører­ne, der blandt andet er hyret via annoncer på Facebook, får mindre end en krone pr. sendt besked, men de ved ikke, hvem der har ansat dem eller betaler deres løn.

Al kommunikat­ion foregår nemlig anonymt via nettet, og pengene sendes digitalt uden om skattevaes­net og afregnes sort.

Flere af operatører­ne har trods truslen om at blive idømt store bøder nu kontaktet Ekstra Bladet og dokumenter­et, hvordan profilerne håndteres.

Talrige mails og data fra det interne system, der chattes med, viser, hvordan bagmaenden­e målrettet forlanger, at chatoperat­ørerne bruger psykologis­ke tricks og løgne til at få deres ofre til at købe så mange beskeder som muligt.

Det er jo meget rart at have en at skrive med, når man har muret sig inde i laengere tid

sin langvarige kontakt med en kvinde, der fortalte, at hun boede i hans by.

– Hvad fik du af svar, når du spurgte, om I kunne chatte et andet og billigere sted?

– Jeg foreslog alt muligt: Snapchat, Facebook og Skype. Men hun havde ikke de tjenester og kunne ikke finde ud af det, selvom alle andre kan.

– Men du bliver ved alligevel. Hvorfor det?

– Man håbede jo på, at personen findes. Det er der, den ligger, forklarer Jens.

Brugt 100.000 kroner

Maendene, som Ekstra Bladet har talt med, er chokerede over, at de har ladet sig narre. Også selvom de undervejs har undret sig over, hvordan profilerne opførte sig:

– Jeg har også skrevet til hende, at jeg er pissed over, at vi ikke kan mødes. Det kan jo ikke vaere så svaert, siger Niels.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark