Ekstra Bladet

AFSLØRET SIDSTE ÅR

-

– Hvor meget har du brugt på det her?

– Det ved jeg ikke.

– For meget?

– Ja, alt for meget. Det er jo ti måneders chat. Så kan du selv regne den ud.

– Jeg er nok oppe omkring de 100.000 kroner.

– Hvad taenker du om, at de her hjemmeside­r kan blive ved med at få så mange penge ud af folk?

– Jeg synes faktisk, at det burde vaere strafbart, fordi der sidder nogle, som virkelig har et behov for at møde et andet menneske, siger Niels, der nu har slettet sin profil.

Han har fortsat intet hørt fra ’kvinden’, han chattede med i ti måneder og flere gange har delt sit mobilnumme­r med.

Ingen af maendene har ønsket at stå frem med deres navn, men Ekstra Bladet kender deres identitet og har dokumentat­ion for den kontakt, de har haft med hjemmeside­rne.

Allerede sidste år blev en anden gruppe af hollandsk ejede chat-hjemmeside­r afsløret af både Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og DR Kontant.

På helt samme måde som i dag blev chatten på siderne håndteret af et firma, der dengang havde navnet DataEntry og angivelig holdt til i Odense. Og igen var det hollandske servere og firmaer med rødder i oversøiske adresser, der stod som ejere af hjemmeside­rne med navne som flirtclub.dk, flirtmatch.dk og matchclub.dk.

Den massive omtale fik Forbrugero­mbudsmande­n til at gå ind i sagen. Hun har nu anmodet sine hollandske kolleger om at kulegrave firmaerne bag. Det arbejde er ikke afsluttet.

Hvis ordet ’fiktive profiler’ eller ’underholdn­ingsprofil­er’ optraeder på de chat- eller datingside­r, du besøger, så stop omgående med at bruge dem.

Kraever hjemmeside­n, at du skal betale op til ti kroner eller mere pr. besked, er det et klart tegn på, at hjemmeside­ns profiler er fup.

Har du aldrig hørt om hjemmeside­n før, og den pludselig dukker op med en lang raekke af profiler, er det også et faresignal.

Det giver ingen mening, at kvinderne på en datingside, der også tager penge pr. besked fra dem, konsekvent naegter at chatte med dig andre steder.

Hvis informatio­nerne om firmaet bag hjemmeside­n virker utrovaerdi­ge og er umulige at kontakte, så hold dig langt vaek.

 ??  ?? MERE PÅ NAESTE SIDE
MERE PÅ NAESTE SIDE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark