Ekstra Bladet

GASOLIN’ MÅ GENOPSTÅ SOM DIESEL

GASOLIN’ TIL GRIN Hvad der skulle have vaeret en rockhistor­isk magtdemons­tration med to solokoncer­ter i Parken, er endt som en pinlig affaere for Kim Larsen og co.

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

Den tidligere Gasolin’-guitarist og nuvaerende billedkuns­tner Franz Beckerlee var meget lidt begejstret, da han for en måned siden i en sms fra Kim Larsen fik overbragt beskeden om, at bandet ikke må benytte deres gamle navn og derfor kan skyde en hvid pil efter planerne om at spille i Parken.

– Is this for real!?, var min første reaktion, siger Beckerlee til Ekstra Bladet og fortsaette­r:

– Efter at have sundet mig lidt, fik jeg dog blodtrykke­t ned på et stabilt niveau igen. Det går op og ned i showbiz.

Beckerlee oplyser, at han trods balladen glaeder sig til at komme på landevejen og svinge Stratocast­eren igen og allerede har kontaktet rockmuseet i Roskilde for at få returneret sit gamle scenetøj. rms Anne, Sanne og Lis er ikke alene om at forsøge at score millioner på fortidens hits.

I kølvandet på de tre damers nylige udmelding om en storstilet genforenin­gsturné, følger de fire Gasolin’medlemmer Kim Larsen, Franz Beckerlee, Wili Jønsson og Søren Berlev nu trop med endnu en tur i musikmaneg­en.

Allerede før guitaren er blevet stemt, har den dårlige stemning dog indfundet sig. Det er nemlig ganske uventet ikke muligt for de fire rockvetera­ner at genopstå med deres gamle navn. I stedet for Gasolin’ forsøger de sig derfor nu med det ligeledes tankstatio­ns-agtige navn Diesel.

– Det er ene og alene min fejl, siger Kim Larsens revisor Inge Petermann og forklarer, at hun ikke i sin vildeste fantasi havde forestille­t sig, at bandet ville blive genforenet. Derfor havde hun – uden at rådføre sig med bandet – valgt at spare den årlige registreri­ngsafgift, der kraeves for at beholde retten til navnet.

– Som revisor er det min fornemste opgave at minimere mine klienters udgifter, men det er naturligvi­s beklagelig­t, at det spaender ben for genforenin­gsturnéen. Jeg glaeder mig dog over at have sparet drengene for mere end 4000 kroner årligt igennem en laengere årraekke, siger Inge Petermann.

Parken må droppes

Den mest direkte konsekvens af navnefadae­sen er, at de to planlagte koncerter i Parken på Østerbro i København nu er blevet droppet.

– Hvis vi ikke kan skrive Gasolin’ på plakaten, går det ganske enkelt ikke. Vi ville jo heller ikke kunne saelge billetter til Karin, Mette og Bodil, hvis der var tale om Anne, Sanne og Lis, oplyser talsperson Flemming Vestergaar­d fra Parken Sport & Entertainm­ent.

Bandets forsøg på en feberredni­ng ved at tage navneforan­dring til Diesel giver han heller ikke meget for.

– Jeg har stor forståelse for den traelse situation, de beklagelig­vis er havnet i. Det er godt forsøgt, men varemaerke­t Gasolin’ er nu engang det, folk køber billetter til. Alt andet vil forekomme absurd, siger han.

EU-reglement

Ifølge gaeldende EU-regler skal et varemaerke udbydes i faellesmar­kedet, hvis den oprindelig­e ejer i fem på hinanden følgende år har forsømt at betale registreri­ngsafgift.

En hurtig søgning i EU-databasen viser, at Gasolin’navnet for tre år siden blev købt af et hollandsk jazzfolkba­nd. Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra bandet, der dog høfligt har afvist at kommentere.

Til gengaeld har det italienske tøjfirma Diesel meldt sig klar på banen med et sponsorat til de gamle rockdrenge, der tager på turné i foråret.

På grund af navneskift­et er de planlagte stadionkon­certer blevet skiftet ud med koncerter på vaesentlig mindre spillested­er.

Første stop på miniturnée­n finder derfor sted på Larsens stamvaerts­hus Lørups Vinstue i Odense 1. april 2019. Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar fra Lune Larsen selv.

 ?? FOTO: STORM BIRGER/ALL OVER PRESS ?? Der er seriøse skår i genforenin­gsglaeden hos de fire gasser, der alligevel ikke som planlagt kommer til at optraede på Danmarks nationalst­adion.
FOTO: STORM BIRGER/ALL OVER PRESS Der er seriøse skår i genforenin­gsglaeden hos de fire gasser, der alligevel ikke som planlagt kommer til at optraede på Danmarks nationalst­adion.
 ?? FOTO: KIM AGERSTEN/RITZAU SCANPIX ?? Gasolin’ var en dansk rockgruppe, der blev dannet i 1969 og eksistered­e ni år frem. Her spiller bandet koncert i Tivolis Koncertsal i 1976.
FOTO: KIM AGERSTEN/RITZAU SCANPIX Gasolin’ var en dansk rockgruppe, der blev dannet i 1969 og eksistered­e ni år frem. Her spiller bandet koncert i Tivolis Koncertsal i 1976.
 ?? FOTO: JENS PANDURO/RITZAU SCANPIX ?? Franz Beckerlee er klar til at stige på rocktoget endnu en gang – også selvom det denne gang kun stopper ved mindre stationer.
FOTO: JENS PANDURO/RITZAU SCANPIX Franz Beckerlee er klar til at stige på rocktoget endnu en gang – også selvom det denne gang kun stopper ved mindre stationer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark