Ekstra Bladet

Opdraget til arvefølgen

-

General Røv Fucking Nøgen er stereotype­n af en krigsherre, der for at haevde sig selv og slå sin magt fast propper en bibel op bagi på en mormon og skaerer kvindernes klitorisse­r af: Så er der styr på begge dele – kvinder og religion.

Men selvom denne fremstilli­ng rummer alle de irriterend­e fordomme om Afrika, så er de territoria­le magtkampe rå og ubarmhjert­ige på de kanter.

Al Agami er vokset op med en historie af kamp. Landet Lados historie er ét langt slagsmål, fordi det store land indeholder så mange forskellig­e stammer, kulturer og sprog.

– Jeg har ikke vaeret der siden flugten. Og jeg kan heller ikke rejse dertil. Jeg har en halvbror, som min far fik, kort før han mødte min mor, men ham har jeg aldrig set i virkelighe­den, og selvom vi har kontakt over nettet, så ville det da vaere fedt at møde ham. Det er trods alt snart 43 år siden, vi flygtede. syv år. Så min far greb til våben allerede som barn for at kaempe for at få sin trone tilbage. Det lykkedes hen ad vejen, og min far er uddannet til sin rolle i Oxford, ved Sorbonne og på Sandhurst. Landet har en eksilreger­ing, og min far konsultere­s, når spørgsmål skal opklares, eller tvister rettes ud. Det er vores virkelighe­d. Men om den store del af befolkning­en i Lado efter så mange år stadig husker deres konge, er et andet spørgsmål. Alligevel er mine brødre, Kuku og Joseph og jeg – som den aeldste – kongesønne­r, der skal vaere parate til at tage ansvaret på os, når vores far dør.

Her er det så, Al Agami igen bliver mindet om sit dilemma, for hvis han får dansk pas og går efter at gøre sig gaeldende i det danske folketing, så er han ude af arvefølgen.

– Hvad kan jeg gøre for at få min søns tilvaerels­e til at blive nemmere end min? Det er sådan, jeg taenker, og det er det, der er min motivation og ledetråd. Skal han slås med ansvaret ved muligvis at vaere kongesøn i et land, der p.t. ikke eksisterer, og som han ikke kender, eller skal han ’bare’ have et stilfaerdi­gt liv som søn af en rapper og muligvis folketings­politiker, griner Al Agami og traekker spørgende på skuldrene. hka

Jeg har en halvbror, men ham har jeg aldrig set i virkelighe­den

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Alle tre Agami-brødre er rappere. Her er det Kuku og Al. Den tredje bror hedder Joseph.
FOTO: ALL OVER PRESS Alle tre Agami-brødre er rappere. Her er det Kuku og Al. Den tredje bror hedder Joseph.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark