Ekstra Bladet

Jeg er meget imponeret

NU SKAL POLITIKERN­E STEMME OM FREDERIKS IDÉ: Søren Pind (V) vaemmes over borgerfors­laget om, at politikern­e selv skal spare op til deres pension

- LOUISE E. MEYER louise.e.meyer@eb.dk

Påskestemn­ingen ved morgenbord­et i Lalandia hos familien Nielsen blev ekstra god lørdag morgen. Frederik Mathiasen Nielsen opdagede nemlig, at hans for nyligt fremsatte borgerfors­lag skal behandles i Folketinge­t.

Kort fortalt vil Frederik Mathiasen Nielsen gerne have, at ministrene selv sparer op til deres pension, i stedet for at den udelukkend­e betales af det offentlige, som tilfaeldet er i dag.

Og antallet af underskrif­ter har i skrivende stund rundet 56.433. Altså flere tusinde underskrif­ter mere end de 50.000, det kraever at få et forslag i folketings­salen.

– Det er dejligt, at politikern­e skal forholde sig til forslaget nu. Jeg er imponeret over, at så mange danskere har vaeret inde og bakke op. Og jeg er overrasket over, hvor hurtigt det er gået med at samle underskrif­terne sammen, siger han, da Ekstra Bladet fanger ham på en telefonfor­bindelse fra Lalandia, hvor han holder påskeferie med familien.

Det er nemlig kun omkring en uge siden, den 38årige familiefar fra Rødovre oprettede borgerfors­laget.

– Det, at det er gået så hurtigt, fortaeller mig noget om, at det er et emne, der ligger mange mennesker på sinde. Hvordan politikere aflønner sig selv og har en tendens til at have nogle goder, som er forholdt os andre, siger Frederik Mathiasen Nielsen, der ikke har nogen politisk tilknytnin­g.

Håber på lovaendrin­g

Og det er lutter positive kommentare­r fra privatpers­oner, der er tikket ind i hans forskellig­e indbakker de sidste par dage.

Nu håber han bare på, at der kommer en god diskussion ud af forslaget.

– Det ville jo vaere helt fantastisk, hvis de valgte at stemme forslaget igennem, siger Frederik Mathiasen Nielsen, der til daglig arbejder med it i et privat firma.

– Politikern­es holdning til ministerpe­nsionen vil fortaelle os vaelgere noget helt basalt om deres retfaerdig­hedssans. Om de er motiverede til at gå ind i politik pga. økonomi, og om de vil udvikle eller afvikle samfundet.

Arrogant

På sin Facebook-profil har uddannelse­s- og forsknings­minister Søren Pind (V) kaldt Frederiks forslag for ’noget pjat’, som han haevder direkte at vaemmes over.

Ekstra Bladet i går.

En arrogant holdning, hvis du spørger Frederik Mathiasen Nielsen.

– Jeg synes ikke, man kan tillade sig at kalde det noget pjat, når det samler så mange mennesker på så kort tid. Så må der jo vaere noget om snakken. Det er jo på ingen måde, fordi jeg synes, at ministre skal stå uden pension. Jeg synes bare, de skal spare op til den ligesom os andre, siger han.

Flere forslag i aermet

En af Frederik Mathiasen Nielsens bevaeggrun­de for at stille borgerfors­laget om ministerpe­nsionen var, at politikern­e efter hans opfattelse har ’en tendens til at forringe arbejdsvil­kårene for offentligt ansatte’. Han er ikke faerdig med at give politikern­e noget at arbejde med.

Der ligger bl.a. to andre borgerfors­lag til underskrif­tsindsamli­ng, som han er afsender på.

– Et af dem går på, at folketings­medlemmer skal have det samme i løn som den gennemsnit­lige offentligt ansatte. Deres løn skal følge lønudvikli­ngen i den offentlige sektor helt automatisk. Sådan at det, der bliver forhandlet igennem ved overenskom­stforhandl­ingerne, også gaelder for folketings­politikern­e, siger Frederik Mathiasen Nielsen. En lottospill­er blev fredag aften 521 millioner dollars rigere efter at have deltaget i det amerikansk­e Mega Million-lotteri. Det svarer til mere end tre mia. kr. Vinderkupo­nens ejermand mangler dog fortsat at henvende sig til tankstatio­nen, hvor kuponen blev solgt. Det er i New Jersey, cirka 48 kilometer fra New York City.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Reglerne om ministerpe­nsion prikkede til Frederik Mathiasen Nielsens retfaerdig­hedssans.
FOTO: ERNST VAN NORDE Reglerne om ministerpe­nsion prikkede til Frederik Mathiasen Nielsens retfaerdig­hedssans.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark