Ekstra Bladet

Vi skal ikke ligge under for bornerthed­en

- Odd Høyholm Dalstrøget 101 Dyssegård

Snart kommer solen. Vi er alle traette af sne. Så skal vi på stranden, hygge os og nyde livet.

Engang var Danmark frisk og sundt. Der var topløse badepiger, og det var ganske naturligt og meget forskønnen­de.

I dag er situatione­n meget anderledes. Vi er blevet mere bornerte, og nøgenhed er pludselig blevet forfaerdel­igt og skamfuldt. Hvordan kan det dog vaere? Det er i høj grad de fremmede. Flygtninge og muslimer, der har helt andre forkvakled­e opfattelse­r. De undertrykk­er kvinder og er fuldstaend­ig ligeglade med, at de nu er i Danmark.

Allerede nu har disse fremmede påvirket os overordent­lig meget, og det skal vi ikke tolerere, absolut ikke. Kan de ikke lide lugten i bageriet, må de fortraekke til steder, hvor deres livsførels­e kan accepteres.

Her i Danmark skal frihed og fornuft altid vaere i højsaedet. Danmark må ikke give efter. Badesaeson­en bliver dejlig, og man må så håbe på, at pigerne igen tør vaere naturlige og frie. Det er dansk, det er dejligt, og det er vores kultur.

Lad jer ikke diktere af fremmed kultur fra stenaldere­n, men vis dem, at I er frie og glade. Sneen smelter, solen kommer ...

Lars M. Tjellesen Østermarie Bornholm En ung laege er blevet frifundet for forsømmeli­ghed i Højesteret. Laegen havde en diabetespa­tient i behandling og bad mundtligt en sygeplejer­ske om en blodsukker­prøve. Ulykkeligv­is blev prøven ikke taget, hvorefter patienten senere døde. Derefter blev laegen anklaget for forsømmels­e og grov uagtsomhed.

Den slags er der ikke nogen laege, der gør med overlaeg – der er en årsag. Det er de arbejdsfor­hold, vort sundhedspe­rsonale må slås med. Frifindels­en gjorde, at laegens kolleger drog et lettelsens suk – de følte alle, at det lige så godt kunne have vaeret dem, der var havnet i den ulykkelige situation. Dette tilkendega­v de på nettet med #DetKuHaVae­retMig.

Laege Morten Schrøder på Rigshospit­alets børneafdel­ing har netop på Facebook fortalt om sine 19-timers vagter – 19 timer! – og om, hvordan han i al den tid kun fik en enkelt times søvn. Han skrev om sin bekymring for de konsekvens­er, disse lange og fortravled­e vagter kunne have for de syge børn, deres familier og hans kolleger. Han skrev om, hvordan de piskede rundt for at nå det hele. Det er uhyggelig laesning. Og går noget galt, falder det rutinemaes­sigt tilbage på laegen.

Men hvem har så i sidste ende ansvaret? Det har vore folkevalgt­e politikere, regionerne, kommunerne, og alle de andre, som står bag de evindelige nedskaerin­ger og udsultning af de knebne ressourcer, der tildeles sundhedsva­esenet. Hvordan kan man forvente et uheldsfrit sygehusvae­sen – helst verdens bedste – med de usle arbejdsfor­hold, laeger og andet sundhedspe­rsonale har at slås med? Og hvordan kan man forsvare, at laeger skal have 19-timersvagt­er?

Nu melder jeg mig også ind under #DetKuHaVae­retMig – ikke som sygehusans­at, men som eventuel patient.

Badesaeson­en bliver dejlig, og man må så håbe på, at pigerne igen tør vaere naturlige og frie

 ?? FOTO: JESPER STORMLY HANSEN/RITZAU SCANPIX ?? Engang var det naturligt at bade topløs i Danmark. Men i 2018 er vi mere bornerte.
FOTO: JESPER STORMLY HANSEN/RITZAU SCANPIX Engang var det naturligt at bade topløs i Danmark. Men i 2018 er vi mere bornerte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark