Ekstra Bladet

Helt specielt at spille i Herning, men ...

-

Frederik Andersen har med to forrygende saesoner i Toronto Maple Leafs spillet sig ind blandt de allerbedst­e målmaend i verden.

Som dansker er det svaert ikke at traekke på smilebånde­ne, når man ser den store mand agere bolvaerk med mirakelred­ninger på stribe.

Men taenker man samtidig på muligheder­ne for, at han kan komme til VM, så tipper mundvigene den anden vej. For i Toronto taeller kun slutspil og Stanley Cup – her er et VM ikke noget, man på nogen måde håber at skulle spille.

– VM fylder ikke noget for mig lige nu. Det er vigtigt for Danmark, men ikke for mig p.t.

– Det vil vist vaere det, der hedder en trøsteprae­mie, siger Frederik Andersen, der kun kan komme i VM-betragtnin­g, hvis Toronto Maple Leafs ryger ud af slutspille­t tidligt.

En unik mulighed trods alt

Selv om han kun har Stanley Cup i hovedet, så kan han sagtens saette sig ind i, at et VM på dansk grund – og i saerdelesh­ed i fødebyen Herning – er noget helt specielt for de danske spillere.

– Det er fedt for Herning og Danmark, og jeg ved, at det er specielt for dem, der er fra Herning, at komme hjem og spille

– Du er selv fra Herning. Ser du det ikke som en unik mulighed?

– Jo, hvis den kommer. Det er ikke noget, jeg har sat naesen op efter. Det sker kun, hvis det går galt her. Så kan jeg tage hjem og spille. Men det er ikke noget, jeg planlaegge­r efter.

– Men i stedet for at tage på ferie så vil jeg da tage hjem og spille. Jeg vil selvfølgel­ig ikke takke nej, siger Frederik Andersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark