Ekstra Bladet

AUSTRALIEN

-

MELBOURNE (Ekstra Bladet): På papiret burde Haas F1 Teams vintermira­kel slet ikke kunne lade sig gøre. McLaren og Renault har tre gange så mange personer ansat til at udvikle deres biler i forhold til de cirka 225 mennesker, der skabte VF18’eren.

Kevin Magnussen og Romain Grosjean var vinterens store vindere, og trods det bitre slutresult­at i Australien var Haas trods alt det fjerdehurt­igste team bag ved Mercedes, Red Bull og Ferrari ved saesonstar­ten.

Der er ingen garantier for, at billedet fortsaette­r i de kommende grandprixe­r på andre typer baner under skiftende forhold, men teamet har gjort meget rigtigt hen over vinteren.

Ikke kun i udviklinge­n af bilen, som Romain Grosjean kalder teamets bedste nogensinde med denne kvalitet:

– Den drejer, når vi drejer! Vi havde meget understyri­ng midt i svingene sidste år, hvilket jeg absolut hader, lød det fra franskmand­en.

Fernando Alonso har ret, når han påpeger, at der er noget hvid Ferrari over Haasracere­n. Selve chassiset og resten af aerodynami­kken udvikler Haas dog selv. Og som Grosjean pointerede i Melbourne, vil der vaere ligheder, når man køber hjulophaen­get af et andet team. For det definerer, hvordan luftstrømm­ene fantastisk­e over raceren.

Alt foregår indenfor reglerne, om end kritikere mener, at det er imod Formel 1’s DNA ikke at designe alt selv.

Omvendt er det ligeledes fair at sige, at det i den grad er Formel 1’s DNA at straekke reglerne til de yderste.

Faktisk er det ikke kun bilen, som er et fremskridt i forhold til sidste år.

Øget fokus

Fernando Alonso har ret, når han påpeger, at der er noget hvid Ferrari over Haas-raceren

forløber hen Haas-raceren årgang 2017 var også god i enkelte weekender, men alt for ofte var teamet ikke i stand til at få det maksimale ud af den og praestered­e sågar at kvalificer­e sig sidst i Mexico – ikke så godt, når man i Østrig var taet på at slå Red Bull.

Øget fokus på nøglepunkt­er som forståelse­n af daek og simulation­er før ankomsten til en bane har indtil videre givet pote i 2018.

Som Kevin Magnussen forklarede i Australien:

– Vi har fået nye folk, og antallet af ansatte hos Haas F1 vokser. Det er ikke hastvaerk. Vi får gode folk på de rigtige områder. Vi forbedrer os på et område som at forstå daekkene, men vores team er ikke kun de her folk, det er også Dallara, siger danskeren med henvisning til det italienske firma, som producerer selve bilen.

– De er en vigtig del af holde in bil på me de co tu ke va lig vi re

slu sm de for

 ??  ?? Grund til optim
Grund til optim

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark