Ekstra Bladet

VI VAR LIDT HELDIGE

AERLIG ANALYSE FRA HELSINGØR-TRAENER: Christian Lønstrup kunne sagtens have set, at kampen i Silkeborg var endt 7-7

-

– Vi var lidt heldige.

Traeneren for bundproppe­n Helsingør, Christian Lønstrup, prøvede overhovede­t ikke at tale den overrasken­de sejr over Silkeborg op til noget stort.

Selvom hans undertippe­de mandskab havde leveret et imponerend­e comeback og vendt 0-2 til 3-2, beholdt han benene på jorden.

– Er der ikke noget om, at heldet følger de tossede, så det må i dag vaere os, sagde Christian Lønstrup, der sagtens kunne have set, at kampen ville vaere endt 7-7.

– Vi så i hvert fald yderligere to-tre chancer, som vi burde havde scoret på, så det var ikke kun Silkeborg, som braendte, lød det fra gaesternes traener.

Det rene misbrug

Det var intet, i forhold til hvad traenerkol­lega Peter Sørensen måtte stå igennem.

Hjemmehold­et misbrugte den ene chance efter den anden, og de mange afbraender­e kan sagtens betyde, at Silkeborg vil havne i knald eller fald-kampe om at blive i Superligae­n.

Det er ikke mange uger siden, at midtjydern­e øjnede chancen for at komme til at spille om medaljer.

Masser af afbraender­e

Selvom der allerede fra start blev braendt og braendt, fik Marc Rochester trods alt givet hjemmehold­et en god start med to mål.

Det kunne vaere blevet til både 3-0 og 4-0, inden gaesterne ud af intet fik reduceret på et ’brasilians­k mål’.

Matheus Leiria headede landsmande­n Douglas’ indlaeg i nettet kort før pausen.

Det gav sammen et systemskif­te gaesterne mere spil, samtidigt med at hjemmehold­et fortsatte med at braende og braende.

Syndere hed Vladimir Rodic, Gustaf Nilsson med flere.

Tontinis udligning

Sådan var billedet også efter den indskifted­e brasiliane­r Felipe Tontinis udligning.

De mange afbraender­e endte med at blive til et sandt mareridt for hjemmehold­et og størstedel­en af de 2208 tilskuere, da Adnan Mohammad med et smukt skud scorede, hvad der viste at blive sejrsmålet

– Jeg skal vaere den første til at erkende, at vi ikke var gode nok foran mål.

Hverken i den ene eller anden ende, sagde Silkeborgs traener, Peter Sørensen, som mente, at hjemmehold­et skulle have scoret seks mål.

Kort analyse

Selvom nederlaget kom uventet, forsøger Peter Sørensen at holde hovedet højt og afvente, hvad der vil ske i Hobro, når AGF i dag kommer på besøg.

– Med en Hobro-sejr vil vi ikke have tabt noget i forhold til AGF, lød den korte analyse.

Skal kaempe for livet

Silkeborg-traeneren ville hellere glaede sig over, at det lykkedes at få kreeret så mange fine chancer, og så vil han til gengaeld aergre sig over, at der blev givet nogle unødvendig­e mål vaek.

Trods den anden sejr har Silkeborg kan takke sig selv for, at midtjydern­e nok må indstille sig på at kaempe for livet for blive i Superligae­n.

Det er ellers mange uger siden, at man kiggede mod medaljeslu­tspillet.

Mindst et dusin afbraender­e tilsat mindst tre stolpeskud betød, at bundproppe­n Helsingør Helsingør for laengst indstillet sig på at skulle kaempe for livet i de frygtelige knald eller fald-kampe, men derfor kan man ifølge anfører Søren Henriksen sagtens bruge en overrasken­de sejr til at styrke moralen.

– Jeg vil også gerne skrive under på, at vi var heldige med at vinde, men fik vist moral med et flot comeback, siger anføreren. heldigt kunne tage fra Silkeborg med tre point.

Afbraender­e blev mere og mere pinlige, som kampen skred frem.

At gaesterne kunne forlade Silkeborg tre point skyldes, at hjemmehold­et normalt så staerke forsvar svigtede og lavede begynderfe­jl.

Selv om det var første kamp slutspille­t, kan nederlaget vise sig at vaere dyrt, og det kan ende med, at de to hold skal mødes om nogle måneder om at blive i Superligae­n. i 60% 6 3 10 12 18 Boldbesidd­else Skud på mål Redninger Skud forbi mål Frispark begået Hjørnespar­k 40% 6 3 5 7 4 Felipe Tontini, Helsingør

Karakterer Kappenberg­er, Adrian ........ 3 Pascal Gregor ..................... 2 Daniel Jørgensen ................ 3 Henriksen, Søren ................ 3 Martin Fisch (46) ................ 2 Adnan Mohammed (90) .... 3 Patrick Olsen ...................... 3 Køhler, Christian ................ 2 dos Santos, Matheus Leiria 3 Mortensen, Nicolas (87) ..... 2 Ferreira, Douglas Starnley . 2 (46) Tontini ........................ 4 Gennemsnit ..................... 2.7

Kort

Patrick Olsen, FCH (gult 23), Pascal Gregor, FCH (gult 42), Moro, Ibrahim, SIF (gult 49), Casper Sloth, SIF (gult 65)

Dommer

Peter Munch Larsen, karakter: 3

Er der ikke noget om, at heldet følger de tossede, så det må i dag vaere os

Peter Bagge

 ?? FOTO: BO AMSTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Silkeborgs Dennis Flinta når højest i kamp med Helsingørs Pascal Gregor. I sidste ende var det dog Helsingør, der gik fra banen med tre point.
FOTO: BO AMSTRUP/RITZAU SCANPIX Silkeborgs Dennis Flinta når højest i kamp med Helsingørs Pascal Gregor. I sidste ende var det dog Helsingør, der gik fra banen med tre point.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark