Ekstra Bladet

HOLD KAEFT SÅDAN SLUTTER SUPERLIGAE­N

-

det sgu igen! Saetter røven SÅ GØR JEG i klaskehøjd­e – klar til at kvaje mig. Det har jeg intet problem med. Det nemmeste er som bekendt at vaere klog bagefter, men det er for kedeligt til mig. Jeg vil hellere forsøge at vaere klog inden, og så må vi jo se, om det lykkes denne gang.

Superligae­n går ind i sin afgørende fase med mesterskab­s- og nedrykning­sslutspil. Nu begynder de spaendende kampe for alvor, men holder nervesyste­met ikke til det, så bare rolig: Jeg giver dig svaret på, hvordan det hele kommer til at ende. Og skulle jeg kikse, kan du om ikke andet grine ad Tøffe – igen. Men vent nu lige lidt!

GULD

på DER BLIVER MESTERSKAB­SFEST Brøndby Stadion. Det er nogle år siden, de har prøvet det sidst, men jeg bliver mere og mere overbevist om, at guldet havner på Vestegnen. 20 kampe som ubesejrede er imponerend­e, men bestemt ikke tilfaeldig­t.

Alexander Zorniger råder over en staerk trup, og han har muligheder på baenken til forsvar, midtbane og angreb. Brøndby er ikke helt så sårbare som FC Midtjyllan­d, og så har de vist, at de kan vinde både på Heden og i Parken.

Det giver ekstra naering til gulddrømme­n.

SØLV

er FC Midtjyllan­d POINTMAESS­IGT kommet ganske godt fra land i 2018 med 16 point i syv kampe. Men, men, men … Spillet har langtfra haft samme niveau som i slutningen af efteråret, og konsekvens­en af de mange fremragend­e vintersalg har vaeret tydelig.

Det gør heller ikke Jess Thorups arbejdsbet­ingelser nemmere, at han har måttet undvaere Paul Onuachu stort set hele foråret, og Rilwan Hassan er også savnet.

Midtjydern­e er blevet overhalet på bredden af Brøndby og kan ikke forvente flere gaver a la Sønderjysk­E, når slutspille­t går i gang!

Jeg bliver mere og mere overbevist om, at guldet havner på Vestegnen. 20 kampe som ubesejrede er imponerend­e

BRONZE

FINALE, der spilles i DET ER EN LILLE

Parken anden påskedag. FCK kan virkelig lugte blod, og vinder de over FC Nordsjaell­and, er de pludselig kun tre point efter. Da de to hold spillede samme sted i starten af december, havde jeg på fornemmels­en, at FCN kunne overraske og slå FCK. Den fornemmels­e har jeg ikke denne gang.

Selvom det ikke har vaeret overbevise­nde hele vejen igennem, har Ståle Solbakkens mandskab altså sikret sig 18 point allerede i år, og jeg tror ikke, at de kommer til at tabe mange kampe.

De har kun tredjeplad­sen at spille for, men den er også vigtig med henblik på europaeisk fodbold. Jeg tror lige netop, at de kniber sig foran FC Nordsjaell­and og snupper bronzemeda­ljerne.

PULJESPIL 1

OM, at det er DER ER INGEN TVIVL den mest interessan­te af de to puljer, og der bliver knald på helt frem til sidste spilledag. FC Helsingør ender, hvor de er: sidst. De skal bruge de seks kampe til at gøre klar til playoffkam­pene.

Spørgsmåle­t er så, hvem der ender med sorteper og må ud i de drabelige playoffkam­pe. Mit bud er, at det bliver Silkeborg. De er staerke på hjemmebane, men deres svage udebane kommer til at koste dem.

AGF har et godt tag på de øvrige hold og har vist stor stabilitet i foråret. De har kun tabt lidt uheldigt til FCK og bare lukket to mål ind. Får de gang i målscoring­en, ender de øverst.

Hobro havnede i den forkerte pulje og har ikke haft et godt forår. De har dog et fornuftigt forspring, der på grund af målscoren reelt er på fem point til Silkeborg, og det kommer dem til gode. Men det bliver dramatisk, inden de kan sige pyha ved Mariager Fjord.

PULJESPIL 2

AFGJORT, hvem der havner DET ER på de to nederste pladser, men raekkefølg­en er bestemt ikke ligegyldig.

Nummer naestsidst får to kampe mod FC Helsingør, og uanset om det bliver Randers FC eller Lyngby, vil det på forhånd vaere en modstander, man bør kunne slå. Det samme kan ikke siges om Silkeborg.

Jeg tror mest på min tidligere klub, Randers. Nu har de trods alt lige prøvet at vinde – noget, som Lyngby ikke har gjort de seneste 14 kampe. Det er en voldsom stime, og den kan sagtens fortsaette.

I den anden ende at tabellen kaemper OB og Sønderjysk­E om den førsteplad­s, der kan give adgang til Europa. Dér saetter jeg spareskill­ingerne på sønderjyde­rne. Mest ud fra den betragtnin­g, at OB virkelig ser skrøbelige ud.

Fem nederlag i de seneste seks kampe er jo pinligt for et hold, der burde ende i top 6. Mon ikke de stribede fortsaette­r med at floppe.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Jubel efter en scoring af Hany Mukhtar. Tøfting forudser, at Mukhtar og Benedikt Röcker også får et mesterskab at juble over.
FOTO: LARS POULSEN Jubel efter en scoring af Hany Mukhtar. Tøfting forudser, at Mukhtar og Benedikt Röcker også får et mesterskab at juble over.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark