Ekstra Bladet

DEMOKRATIS­K TIGERSPRIN­G

-

BORGERFORS­LAG.DK er blevet en populaer forlaengel­se af demokratie­t. Modsat Facebook-pjatteriet kan enhver her foreslå aendringer i lovgivning­en, bare tre andre støtter ideen. Hvis 50.000 bakker op, kan kravet blive rejst i Folketinge­t som beslutning­sforslag med pålaeg til regeringen om at udarbejde et lovforslag.

FOR TIDEN er der 53.774 vaelgere bag krav om at afskaffe uddannelse­sloftet. Naesten lige så mange går ind for at saenke ministerpe­nsionen til paedagogni­veau. Den er nu på op til 283.000 kr. efter otte års ministerge­rning. Komplet utaenkelig­t, at der kan blive flertal for det i Folketinge­t. Chancen for, at dét sker, er lige så stor som et forslag om at forbyde kritik af folkekirke­n, hvilket seks vaelgere står bag.

190 VIL AFSKAFFE ministerbi­ler, og 3447 vil give motorcykli­ster tilladelse til at køre på striberne mellem vognbanern­e. Så er der anderledes interesse for 18 år som mindsteald­er for omskaering, nemlig 33.519. Derimod går kun 8335 ind for, at enhver døende over 18 år automatisk skal lade sig strippe for organer, andre kan bruge.

504 VAELGERE vil lukke pelsfarmen­e, så det sker naeppe. Det ser heller ikke lovende ud for legaliseri­ng af cannabis, som 8452 bakker op. Det samme gaelder 5480, som er traette af at stå tidligt op og derfor vil afskaffe sommertide­n.

DER ER ALTSÅ for de fleste forslags vedkommend­e langt til de 50.000 stemmer, som er mindstekra­vet for, at et forslag kan blive overvejet i Folketinge­t.

BRUGT MED FORNUFTer borgerfors­lag.dk en glimrende måde at lufte politiske ideers baeredygti­ghed på. Der er da også kun 414, som går ind for at afskaffe den nye institutio­n. Og så er Søren Pind sur over, at menige vaelgere blander sig i politik. Det er i sig selv en god grund til at bevare borgerfors­lag.dk!

 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Søren Pind er sur. Det er han så tit.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Søren Pind er sur. Det er han så tit.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark