Ekstra Bladet

SÅDAN SNYDER GAN

Kriminelle går ikke af LAEGGER FAELDER OG PLANTER PISTOLER: Brødre lagde ’bad standing’-faelde for HA’er

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

Kriminelle går tydeligvis ikke af vejen for at involvere politiet, når konkurrent­er og fjender skal nulstilles.

Og er et anonymt tip ikke nok, kan der altid opstilles en faelde.

I disse dage sidder en gruppe maend på anklagebae­nken i Københavns Byret. Politiet vurderer, at de tiltalte har spillet hver deres rolle i en hashliga, der leverede til og kontroller­ede mindst to hashboder i Christiani­as Pusher Street.

Kilder med indsigt i det kriminelle miljø bekraefter over for Ekstra Bladet, at miljøet er beskidt

Øverst i hash-hierarkiet sad HA-rockeren Jørgen ’Fehår’ Rinke, mener politiet. Under ham indtog resten af de tiltalte så hver deres rolle.

Ud over handel med hash inkluderer sagen også et raenkespil, hvor en anden HA-rocker fra samme afdeling, som Jørgen ’Fehår’ Rinke også tilhører – Nomadsafde­lingen på Amager – skulle kompromitt­eres.

Ifølge anklageskr­iftet spiller rocker-veteranen ’Fehår’ ingen rolle i det omtalte raenkespil, hvor den anden HA’er skulle saettes ud af spillet.

Loyalitet følger pengene

Kim Kliver, efterforsk­ningschef for Sydsjaella­nds og Lolland-Falsters Politi, har i mange år fulgt det kriminelle miljø.

– Historisk set ved vi, at deres loyalitet ofte er afhaengig af, hvor de kan tjene mest. Der, hvor man troede, at de var bedste venner, blev så tilsidesat for en anden ven, der var bedre til det kriminelle marked, fortaeller Kim Kliver.

Personligt kender han ikke I sagen om heroin-spillet fra hash-retssagen var det en 32årig HA’er, der skulle i faelden.

Heroin er forbudt i HA, og hvis et medlem bliver taget i besiddelse af heroin, risikerer han at blive smidt ud af klubben i såkaldt bad standing.

Og derfor var det en udspekuler­et faelde, hvor rockeren ikke kun risikerede at ryge i faengsel, men også samtidig at blive sparket ud af klubben, der er omtalt i anklageskr­iftet.

To af sagens otte anklagede direkte til sager, hvor kriminelle har sat faelder op for konkurrent­er for med politiets hjaelp at få dem sat i faengsel, så de var af vejen.

– Men vi får ofte tips om forskellig kriminalit­et. Og nogle af de her tips har meget indgående viden, hvor det er tydeligt, at tipperen er tiltalt i forholdet, hvor 200 gram heroin ifølge politiets opfattelse skulle plantes på den 32-årige rocker.

Operatione­n blev afblaest

Via et anonymt tip fra en mobiltelef­on med taletidsko­rt skulle politiet derefter kontaktes.

To brødre på 22 og 23 menes at stå bag komplottet mod den 32-årige HA’er, men politiet ved ikke, hvem de agerede for, eller hvad motivet var til, at de forsøgte at få sendt rockeren bag tremmer i årevis for heroin-handel. må have et godt kendskab til sagen, fortaeller Kim Kliver.

– Og jeg kan da ikke afvise, at nogle kriminelle kunne finde på at tippe om andre – måske endda nogle, de er taette på, for derved at få dem sat ud af spillet, så de selv kan indtage den anden persons position eller rolle, for-

Den 32-årige har tidligere vaeret involveret i en jointfabri­k på Christiani­a. Ifølge tiltalen blev komplottet aftalt med ukendte taeller Kim Kliver.

Kilder med indsigt i det kriminelle miljø bekraefter over for Ekstra Bladet, at miljøet er beskidt. Og at man ikke går af vejen for at opstille faelder, der har det formål at få rykket fjender i faengsel. medgerning­smaend, og de 200 gram heroin blev bestilt hos en ukendt saelger. En tredje mand fik også besked på at købe et taletidsko­rt, så de kunne tippe politiet anonymt.

Men operatione­n blev afblaest, da brødrene fik instruks fra en ukendt ordregiver om at droppe komplottet. Samtidig havde den 32-årige HA’er, ifølge tiltalen, ’selv skadet sine forhold betydeligt’, så det ikke laengere var nødvendigt at få ham sendt uskyldigt i faengsel.

To brødre på 22 og 23 menes at stå bag komplottet mod den 32-årige HA’er

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? HA-rockeren Jørgen ’Fehår’ Rinke, der her ses med sin forsvarer, Peter Secher.
FOTO: JONAS OLUFSON HA-rockeren Jørgen ’Fehår’ Rinke, der her ses med sin forsvarer, Peter Secher.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Kendskab til sagerne
Svaert bevaebnet politi gør klar til anholdelse. Flere sager det forgangne år viser, at der indimellem kan vaere tale om faelder opsat af fjender.
FOTO: KENNETH MEYER Kendskab til sagerne Svaert bevaebnet politi gør klar til anholdelse. Flere sager det forgangne år viser, at der indimellem kan vaere tale om faelder opsat af fjender.
 ?? POLITIFOTO ?? 200 gram heroin skulle ifølge politiet plantes på en HArocker med det formål at få ham anholdt og muligvis smidt ud af HA.
POLITIFOTO 200 gram heroin skulle ifølge politiet plantes på en HArocker med det formål at få ham anholdt og muligvis smidt ud af HA.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark