Ekstra Bladet

Havde pistol under sengen

-

I marts i fjor kunne Bandidos-rockeren Jakob Winefeld forlade retten som en fri mand. Her var han blevet frikendt i en sag om en halvrusten pistol, som politiet ved en ransagning havde fundet under madrassen i hans seng.

Under hele sagen havde rockeren benaegtet kendskab til pistolen, der var blevet fundet om aftenen 29. november 2016, hvor rockeren i den forbindels­e var blevet anholdt og varetaegts­faengslet.

Ved retssagen fastholdt rockeren staedigt sin uskyld. I stedet mente han, at hans davaerende samlever eventuelt kunne have placeret våbnet i hans seng.

Økonomisk motiv

Igennem nogle år havde han dannet par med kvinden, og i retten beskrev han, at kvinden angivelig havde fyldt ham med løgne og bedrevet voldsomme intriger.

Derfor valgte rockeren at gøre det forbi med kvinden. Men der var også et økonomisk mellemvaer­ende, forklarede rockeren.

For hans løn plus det løse var løbende blevet indsat på hendes konto. Det inkludered­e også 235.000 kr., der stammede fra salget af en motorcykel.

Aftenen før de skulle i banken for at få styr på på pengesager­ne, dukkede politiet op i hans hjem for at lede efter et våben, som politiet havde fået et tip om befandt sig der, lød Winefelds forklaring.

Desuden havde retten lagt vaegt på, at kvinden kunne have et økonomisk motiv i sagen

Dommer Niels Østergaard sagde i forbindels­e med frifindels­en, at retten ikke fandt det bevist ud over enhver rimelig tvivl, at pistolen havde tilhørt rockeren. Desuden havde retten lagt vaegt på, at kvinden kunne have et økonomisk motiv i forbindels­e med sagen, og at hun bevisligt havde haft løjet og intrigeret under sagen.

Kvinden har aldrig vaeret sigtet eller tiltalt i sagen.

Til gengaeld blev hun i efteråret 2017 idømt betinget faengsel for at have forfalsket rockerens underskrif­t og brugt den til at overføre penge fra hans nye konto til sin egen.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Bandidos-rockeren Jakob Winefeld blev i fjor frikendt i en saerpraege­t sag om en pistol, der blev fundet under hans seng.
FOTO: CLAUS BONNERUP Bandidos-rockeren Jakob Winefeld blev i fjor frikendt i en saerpraege­t sag om en pistol, der blev fundet under hans seng.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark