Ekstra Bladet

Kioskejer slipper for straf

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX

Kioskejere­n Lars Alring blev sigtet for grov vold, da han gik til modangreb på en knivrøver, der kom ind i kiosken Spil og Vind i Korsør 23. februar og kraevede at få penge.

59-årige Lars Alring, der er dørmand og tidligere bokser, greb ud efter et koben for at skraemme røveren ud af butikken.

Gik frem med kniv

Men i stedet for at tage benene på nakken, for røveren frem mod Lars Alring med kniven. Efter en dramatisk kamp slog kioskejere­n mod knivrøvere­ns hoved, så han faldt om og senere forlod butikken.

Hele den dramatiske episode er dokumenter­et på kioskens overvågnin­gskamera, som Ekstra Bladet har fået lov til at bringe.

Selv om Lars Alring var overbevist om, at han ikke var gået laengere, end man måtte i lovligt nødvaerge, har det alligevel vaeret nervepirre­nde at vente på afgørelsen om, hvorvidt anklagemyn­digheden valgte at droppe sigtelsen.

– Jeg var lidt nervøs for, om jeg kunne få en dom og konsekvens­erne af en sådan. Da Kriminalfo­rsorgen havde indkaldt til møde for at skulle undersøge, hvilken straf jeg var egnet til ved en eventuel dom, begyndte jeg at tvivle på den nødvendige nødvaergep­aragraf og retten til at forsvare sig mod overfald, fortaeller Lars Alring.

Men nu er anklagemyn­digheden så kommet med sin afgørelse under overskrift­en 'Ingen straffesag mod Dem'. Et brev, som Ekstra Bladet har set.

– Jeg har i dag besluttet at opgive sigtelsen mod Dem for at have begået legemsangr­eb af saerlig rå, brutal eller farlig karakter ved den 23. februar ca. kl. 12.30 i kiosken Spil og Vind at have slået (røveren, red.) i hovedet med et koben. Det betyder, at der ikke bliver nogen straffesag, skriver Bente Thejlade Jensen, advokaturc­hef i Sydsjaella­nds og Lolland-Falsters Politi, i brevet, der fortsaette­r:

– Begrundels­en for min afgørelse er, at jeg ikke forventer, at en domstol vil finde Dem skyldig i legemsangr­eb af saerlig rå, brutal eller farlig karakter.

Mødtes med røver

Aleqa klar til valgkamp

Oplevelsen har ikke påvirket Lars Alring, der konstatere­r, at han ikke har noget posttrauma­tisk stress efter røveriet.

– Fyrre år som dørmand gør det lidt til en naesten hverdagsop­levelse, siger den 59-årige kioskejer, der også har vaeret til møde med røveren gennem offerrådgi­vningen.

– Et møde, røveren havde ønsket for at sige undskyld. Jeg har også mere respekt for en undskyldni­ng og et håndslag, siger han. Den grønlandsk­e politiker Aleqa Hammond, der er løsgaenger i Folketinge­t, har meldt sig ind i den grønlandsk­e valgkamp. Hun stiller op for partiet Nunatta Qitornai. Hammond har en fortid som formand for det grønlandsk­e landsstyre og partiet Siumut, hvorfra hun blev ekskludere­t i 2016 efter en sag om misbrug af Folketinge­ts kreditkort.

 ?? FOTO FRA VIDEOOVERV­ÅGNING ?? Den maskerede røver var bevaebnet med en kniv, som han truede Lars Alring med.
FOTO FRA VIDEOOVERV­ÅGNING Den maskerede røver var bevaebnet med en kniv, som han truede Lars Alring med.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark