Ekstra Bladet

Tager til Danmark for at stjaele

-

Fyns Politi ventede på den anden side, da tre rumaenere forsøgte at snige sig gennem betalingsa­nlaegget på Sjaellands-siden af Storebaelt­sbroen lørdag eftermidda­g.

Da de standsede bilen, kunne de konstatere, at der lå tyvekoster for omkring 20.000 kroner i bagagerumm­et, heriblandt 55 kilo flaeskeste­g, utallige glas med Nescafe, barberblad­e og hårprodukt­er.

Blandt de anholdte var en blot 16-årig dreng, som blev fremstille­t i grundlovsf­orhør søndag formiddag og fik en straksdom på 40 dages betinget faengsel og udvisning, mens hans 33-årige tante og 31-årige onkel fik 60 dages faengsel og udvisning med fire års indrejsefo­rbud.

Ja, hvorfor mon det

– De modtog begge dommen og er overført direkte til afsoning. De vil blive udsendt af landet, når afsoningen er afsluttet, siger special-anklager Klaus Holten Kristensen.

– Forudsaetn­ingen for, at de overhovede­t kan dømmes i dag, er, at de har tilstået. Deres forklaring går på, at de tager af sted fra Tyskland til Danmark for at stjaele. Så spørger jeg, hvorfor gå over åen efter vand. Hvorfor ikke bare stjaele i Tyskland. Hvorfor tage hele vejen til Danmark. Det kan man ikke få noget fornuftigt svar på, siger han.

– Ved selve tyverierne har de sendt lillemor ind i forskellig­e supermarke­der, hvor hun har fyldt kurven, og så er hun gået ud, der hvor man skal gå ind. Og de to andre har holdt vagt og fyldt bilen.

Det er uvist, praecist hvor tyvekoster­ne er stjålet fra. På klistermae­rker står der blandt andet Fakta og Meny, men ikke den enkelte butik.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark