Ekstra Bladet

... HER KOMMER SOLEN

OP TIL 23 GRADER!!! Foråret er endelig for alvor på vej og allerede i denne uge vil solen titte frem, ligesom det vil blive vaesentlig­t varmere

- KARSTEN GØTTLER CAROLINE CLANTE JESPER RISE BØRJESEN FOTO: ERNST VAN NORDE kag@eb.dk ccl@eb.dk rise@eb.dk

Der er lys for enden af tunnellen. Foråret er ifølge DMI på vej.

Den foreløbige spådom i meteorolog­ernes krystalkug­le tyder på, at isaer midtjydern­e godt kan begynde at støve shorts og bikini af, for kviksølvet i termometer­et kommer i løbet af ugen på hårdt arbejde.

– Det er stadig usikkert, men lige nu viser prognosern­e, at det bliver 23 grader i Midtjyllan­d. Det er fordi, at vi får noget vind og varme, der bliver transporte­ret sydfra, siger Claus Larsen fra DMI til Ekstra Bladet.

Han understreg­er dog, at prognosern­e fortsat er behaeftet med en del usikkerhed.

Lidt koldere naer kysten

Selv vil han blive meget overrasket, hvis temperatur­en kommer helt op på 23 grader så tidligt på året og kun en uge efter, at tung sne daekkede store dele af landet, men to-cifrede varmegrade­r kan vi dog sagtens glaede os til.

– Vi skal nok få over de 15 grader i weekenden, siger han og tilføjer:

– Så foråret banker for alvor hårdt på døren.

Det paene forårsvej vil generelt gaelde for hele landet, men de kystnaere områder og hele Bornholm må dog slå sig til tåls med, at det her bliver lidt koldere end i resten af kongeriget. – Når det gode vejr kommer, vil jeg nyde det på Jyllands-Ringen. Jeg arbejder som frivillig i Aarhus Automobils­ports Klub, som står for de forskellig­e løb på ringen, siger 56-årige Jesper Skjødt fra Hammel.

– Jeg har vaeret frivillig derude i mange år og vaeret med til at arrangere motorløb i al slags vejr. Sidste år havde vi snebyger, og derfor glaeder jeg mig over, at foråret nu endelig er på vej. – Jeg glaeder mig til at vaere med til at lave loppemarke­d Rosengårdc­entret, som er et aeldrecent­er i Silkeborg. Det er altid hyggeligt, og det bliver kun bedre, hvis vejret slår over i sol og varme, siger silkeborge­nseren Bent Danielsen på 75, mens hans 73-årige kone, Inger Danielsen, tilføjer:

– Jeg er ikke til loppemarke­d, men vil hellere pusle om vores campingvog­n. Det er også snart på tide, at den kommer ud på den faste plads ved Hesselhus, hvor vi har vaeret i 30 år. Det er et dejligt sted at nyde det gode vejr. i

 ?? ARKIVFOTO: CLAUS BONNERUP/RITZAU SCANPIX ?? Venter på foråret. Her ved Den Permanente, som er en af de bedste badestrand­e i Aarhus. Billedet er ikke fra i år.
ARKIVFOTO: CLAUS BONNERUP/RITZAU SCANPIX Venter på foråret. Her ved Den Permanente, som er en af de bedste badestrand­e i Aarhus. Billedet er ikke fra i år.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark