Ekstra Bladet

Når jeg skal slappe af Iman elsker Povl Dissing og sine elever

- LOUISE ELLY MEYER louise.e.meyer@eb.dk

Et glas vin, god musik på anlaegget og lørdags-lagkage hos svigerfora­eldrene. Det er nogle af de ting, som Iman Mansour holder allermest af. Egentlig er hun født i Egypten.

Og det var også i pyramidern­es land, at hun forelskede sig i danske Jes. De blev gift og boede sammen i Cairo i ti år.

Vi spiste påskefroko­st sammen, lavede gaekkebrev­e og fandt aeg udenfor. Jeg var så imponeret

16 år som laerer

Men som 37-årig flyttede den nu 58-årige skolelaere­r og hendes mand til Hørby, så børnene kunne gå i skole i Danmark.

De seneste 16 år har Iman arbejdet som laerer på Herningvej Skole i Aalborg Øst, hvor hun underviser elever i 8. og 9. klasse i bl.a. engelsk og tysk.

– Hvad er det bedste ved at møde ind på Herningvej Skole om morgenen?

– Når jeg møder eleverne, og de siger: ‘Godmorgen Iman, hvordan har du det?’ Det er det allerbedst­e. Jeg kan godt lide at vaere sammen med eleverne. De betyder rigtig meget for mig, og jeg er god til at snakke med dem. De har accepteret mig på en eller anden måde. Jeg gør ikke forskel på dem, for de er alle sammen mennesker i mine øjne.

– Hvad var dit allerførst­e indtryk af Danmark?

– Jeg faldt for kulturen, og jeg kunne godt lide Kim Larsen og Povl Dissing. Jeg havde en svigermor, der fortalte mig: ‘Her i Danmark gør vi dit og dat.’ Da vi boede i Hørby, sagde hun f.eks., at jeg skulle huske at vaske vinduerne både indvendigt og udvendigt. At gardinerne ikke skulle lukkes helt, fordi det ikke gav det rigtige indtryk i den lillebitte landsby. Hun har også laert mig alt om jul, påske, nisser og engle.

– Hvordan blev du lige med Povl Dissing?

– Povl Dissing synger anderledes. Han har nogle rigtig søde sange. ‘Om lidt er kaffen klar’, den faldt jeg bare for. Og ‘25 minutter endnu’. Ellers er jeg en rigtig Beatles-fan.

– Hvordan var din allerførst­e påske?

– Den var mega-sjov. Min svigermor havde inviteret os og resten af familien i sommerhus. Vi spiste påskefroko­st sammen, lavede gaekkebrev­e vild og fandt aeg udenfor. Jeg var så imponeret.

– Hvordan var dit første staevnemød­e med din mand?

– Jeg havde bedt min mor om at lave en bestemt slags egyptisk mad. Fyldte duer med ris, kød og salat. Og så sad Jes og jeg på jorden i Sahara-området lige foran pyramidern­e og spiste aftensmad. Det var meget romantisk, og det var allerførst­e gang, vi var ude sammen. Det glemmer vi aldrig, for det var mega-hyggeligt, og i dag har vi vaeret sammen i 32 år.

– Hvad plejer du at lave, når du skal slappe helt af?

– Jeg skal altid først lige tjekke, at mine børn har det godt, og så kan jeg slappe af bagefter. Jeg ringer til dem naesten hver dag, men når jeg maerker, at der er sådan en: ‘Åh, mor ringer hver dag,’ så sender jeg dem en sms, ha, ha.

– Når jeg har gjort det, kan jeg finde på at gå en tur med min mand og vores hund Buster. Vi slapper af i weekenden med god musik og et glas vin. Hver lørdag kører vi hjem til Jes’ foraeldre, Else, 96, og Ove, 93, i Hjørring. Vi har lagkage med, for det elsker de. Det er en tradition. – Hvem er dit største idol? – Angela Merkel. Jeg elsker hende. Hun er en politiker med hjertet på rette sted.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? – Jeg skal altid først lige tjekke, at mine børn har det godt, og så kan jeg slappe af bagefter. Jeg ringer til dem naesten hver dag.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE – Jeg skal altid først lige tjekke, at mine børn har det godt, og så kan jeg slappe af bagefter. Jeg ringer til dem naesten hver dag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark