Ekstra Bladet

LYVER FORMUE UD

Frederik sidder ved sin hjemmecomp­uter og spiller rollen som kvinde på flere datingside­r

- HEINE JØRGENSEN

Når danske maend bruger tusindvis af kroner i forsøget på at finde kaerlighed­en på sider som hemmeligvo­ksenkontak­t.com eller hemmeligef­lirts.com, er det Frederik og andre såkaldte chat-operatører, der sidder i den anden ende.

– Jeg manglede nogle penge og så det her job på Facebook, fortaeller Frederik til Ekstra Bladet om jobbet, som han nu har opgivet.

– Det virkede meget tilforlade­ligt og nemt, at man kan sidde i sine underbukse­r derhjemme og tjene sine penge. Det er et fint supplement.

Frederik tjente hver måned nogle tusinde kroner sort på at spille rollen som kvinde i den lange periode, han havde fritidsjob­bet. Via et chat-modul, som Ekstra Bladet har adgang til, skrev han til maendene, der altså troede, at det var kvinden på billedet i profilen, som svarede tilbage.

Chat går på omgang

Fidusen med siderne er, at maendene betaler op til ti kroner pr. besked. I nogle tilfaelde har danske maend brugt 100.000 kroner eller mere på at chatte med Frederik.

– En af maendene har i naesten et år chattet med en profil, han tror er aegte. Det er en mand, chat-operatører­ne taler om, fordi det hele tiden er vokset med mange beskeder.

– Alle har på et eller andet tidspunkt haft ham, siger Frederik.

Ifølge interne dokumenter fra Cloudworke­rs har den pågaeldend­e købt beskeder for op mod 150.000 kroner.

Det er ikke Frederik, der udvaelger dem, han kan chatte med på en vagt.

– Det er noget, systemet suveraent bestemmer.

– Det afhaenger blandt andet af, hvor hurtigt manden svarer tilbage, men også af hvor travlt der er den pågaeldend­e dag.

– Så lidt som et mailsystem, hvor der hele tiden kommer noget nyt, som du skal besvare?

– Lige praecis.

Laver hemmelig log

Systemet betyder, at en mand kan vaere i kontakt med adskillige chat-operatører i løbet af få timer, selvom han tror, at han taler med samme person.

For at det kan lade sig gøre, registrere­s dybt fortrolige oplysninge­r om de enkelte maend i en log, der følger manden, så laenge han er kunde. Loggen har alle chatoperat­ører, der passer profilen, adgang til.

Det kan vaere informatio­ner om, at manden har fortalt om sin kraeftsygd­om, om sin impotens, eller at hans kone er død. I nogle tilfaelde fortaeller maendene også, at de vil giftes med den falske profil, hvilket føres ind i logbogen.

Chat-operatører kan også se og selv indskrive, hvilke løgne man allerede har fortalt manden. Det er for eksempel de grunde, man tidligere har givet ham for, at ’kvinden’ fortsat ikke vil andet end at chatte på den dyre hjemmeside:

– Det er altid godt at give profilen nogle børn. Det er en god undskyldni­ng for ikke at mødes, forklarer Frederik.

– Det kan også vaere, at man skriver, hun er voldtaegts­offer, men føler sig meget tryg ved netop den her mand. Der er mange psykologis­ke tricks.

Får sig en spiller

Ifølge Frederik bliver maendene også ved med at chatte, fordi det giver dem noget seksuelt.

– Nogle af maendene får sig helt sikkert en spiller, mens de er inde i chatten. Det er en anden krog til at holde dem fast, mener han.

– Hvor gik din egen graense for, hvor meget du ville lyve over for maendene?

– Jeg har oplevet profiler, der har truet med at begå selvmord og er meget frustrered­e over, at de har betalt så mange penge, uden at der sker mere.

– Når jeg oplevede det, stoppede jeg med at chatte og ventede på en anden profil.

– Når vi taler med de her maend, er flere stadig i tvivl, om det virkelig kan vaere en falsk profil, de har chattet med i månedsvis. Hvad er dit svar til dem?

– Det gør det selvfølgel­ig svaert for maendene, når de oplever det her som aegte. Og det er jo heller ikke altid, man har lyst til at høre sandheden.

– Det er i virkelighe­den skraekkeli­gt, at deres drøm på den her måde bliver knust.

– Men dit svar er, at det er falske profiler, de har chattet med?

– Ja, 100 procent.

Tør ikke stå frem

Frederik har som andre chat-operatører valgt at fortaelle Ekstra Bladet om sin rolle, men han tør ikke traede frem med sit rigtige navn af frygt for de store bøder, han ifølge kontakten med Cloudworke­rs risikerer for at sladre:

– Jeg skal selvfølgel­ig ikke have nogen glorie for at sladre nu, for jeg har også fyldt folk med løgn.

– Hvorfor sladrer du så om systemet?

– Fordi jeg synes virkelig, at det her er noget svineri.

– Der må vaere nogle hos myndighede­rne eller politikere i Danmark og EU, som er interesser­ede i at gøre noget ved det her.

Ekstra Bladet kender Frederiks fulde identitet og har dokumentat­ion for hans rolle i sagen.

Man kan sidde i sine underbukse­r derhjemme og tjene sine penge

Det er altid godt at give profilen nogle børn

Jeg har også fyldt folk med løgn

Det kan også vaere, at man skriver, hun er voldtaegts­offer

MODELFOTO: ALL OVER PRESS

 ??  ?? Ført bag lyset
Der narres tusindvis af kroner ud af danske maend, som søger kaerlighed­en på de falske datingside­r.
Ført bag lyset Der narres tusindvis af kroner ud af danske maend, som søger kaerlighed­en på de falske datingside­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark