Ekstra Bladet

AF DANSKE MAEND Jeg er bare oversaette­r

-

Sporet af de aegte bagmaend, der scorer millioner på chathjemme­sider over hele Europa, stopper på en adresse i Caribien. Men for at kunne styre hjemmeside­r og chatoperat­ører i så mange lande kraever det også en lokal mellemmand. Og i Danmark hed han Michael Eibye.

Ifølge flere chat-operatører, der er hvervet og instrueret af danskeren, havde han en ganske fremtraede­nde rolle.

– Michael fungerede som ansvarlig for den danske chat. Han var også den, man skulle henvende sig til, hvis der var nogen, som overtrådte reglerne, forklarer chatoperat­øren Frederik.

– Han havde adgang til maskinrumm­et i chatten og kunne oplyse om antallet af beskeder, og hvem der var online på et givent tidspunkt. Han havde autoritet til at udelukke folk fra chatten, hvis de ikke passede deres vagter eller overtrådte reglerne.

– Det var tydeligt, at han havde en meget fin kontakt til Cloudworke­rs i London.

Ifølge chat-operatører­ne deltog Michael Eibye i en saerlig chat-gruppe på Skype kaldet Viking-gruppen, som en af de andre ansatte havde oprettet.

– Her kunne danske agenter chatte sammen og give hinanden gode råd om, hvordan man kan svare på ’vanskelige spørgsmål’ fra maendene.

– Michael var ekspert i at finde på de sygeste forklaring­er i den forbindels­e.

Erkender rolle

Cloudworke­rs er officielt dem, der har ansat de danske chat-operatører. Og det er også dem, Michael Eibye peger på, da Ekstra Bladet får kontakt med ham via en chat på Skype:

’Jeg har ikke noget med Cloudworke­rs at gøre’, skriver han i sit første svar, men erkender senere i samtalen, at han ganske rigtigt har vaeret firmaets danske mellemmand.

Michael var ekspert i at finde på de sygeste forklaring­er

’Jeg skulle oversaette, da de (Cloudworke­rs, red.) jo ikke kan dansk.’

’Har du nogensinde mødt eller talt med nogen fra Cloudworke­rs?’

’Nej, har aldrig mødt dem.’ Ifølge Michael Eibye foregik hans kontakt med kontoret i London via Skype og andre digitale vaerktøjer.

Bare en lønslave

Han afviser på det kraftigste, at han har haft en fremtraede­nde rolle med chatten. Det var for eksempel kontoret i London og ikke ham, der kunne udelukke chatoperat­ører, siger han.

’Det er rigtigt, at det ender i Caribien. Og det er rigtigt, at jeg har oversat og arbejdet med nogle danske ansatte i forbindels­e med, hvordan programmet virker.’

’Men jeg har aldrig haft nogen saerlige vilkår andet end simpel lønslave på naesten samme vilkår som andre.’

Heller ikke Viking-gruppen på Skype er hans ansvar.

’Skype-gruppen er lavet af ansatte, og der var jeg med og gav mine råd til, hvordan det virker.’

Danskeren, der har slået sig ned i Indonesien, har i dag afbrudt samarbejde­t med Cloudworke­rs, men selv oprettet flere domaener, hvor fiktive profiler nu lokker danske maend til at betale dyrt for en kontakt.

Han forklarer til Ekstra Bladet, at han alene har købt navnene sugardaddy-danmark.com og hemmeligel­sker.com, fordi der kan vaere en ’fornuftig investerin­g’ i at købe domaenenav­ne og saelge dem videre.

Han ønsker ikke at oplyse, hvem der har købt disse domaener af ham.

 ??  ??
 ??  ?? Der er mange penge i at lyve over for danske maend. Hver måned laver Cloudworke­rs i London en opgørelse over, hvilke danske operatører der har sendt flest beskeder a op til ti kroner. Og hvor god ’kvaliteten’ af deres løgne har vaeret. Det kan nemt...
Der er mange penge i at lyve over for danske maend. Hver måned laver Cloudworke­rs i London en opgørelse over, hvilke danske operatører der har sendt flest beskeder a op til ti kroner. Og hvor god ’kvaliteten’ af deres løgne har vaeret. Det kan nemt...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark