Ekstra Bladet

FEST PÅ SANA-TORIET

RO PÅ I AGF: Tobias Sana-hattrick sender ’De Hvide’ på afstand af nedrykning

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

AGF er kaerligt blevet kaldet Galehuset.

Og med udsigt til endnu en neglebider af en nedrykning­skamp i et VM-år, så var vanviddet i anløb.

Men den vaerste frygt kan daempes i Smilets By. Klubben og de passionere­de fans ånde lettet op efter en klar 3-1 sejr i Hobro.

Dette forår ligner et afslappend­e kurophold på et sanatorium – Tobias Sana-torium … for Tobias Sana elsker målet ned mod Amerikavej i Hobro.

Genopstand­elsen

I forårsprem­ieren afgjorde han sagerne i den målende, da AGF vandt 1-0.

Og helt i påskens ånd, så sørgede Tobias Sana for AGF’s genopstand­else mod Hobro, da han stod for samtlige tre AGF-traeffere, da Hobros 1-0 pauseførin­g blev forvandlet til en klar 3-1 AGFtriumf.

Allervigti­gst var den følte udligning allerede 40 sekunder efter pausen, da Dino Mikanovic tog et hurtigt indkast til Kasper Junker, der fandt svenskeren, som udnyttede en hurtig vending til at komme fri til sit venstreben og krølle bolden op i målhjørne.

En supervigti­g hurtig udligning for AGF, der blev ramt af et missil lige før pausen, da amerikansk­e Emmanuel Sabbi smadrede åbningsmål­et op i nøjagtig samme hjørne – og indledte forårsreng­øringen i det målhjørne. Et drømmemål der kommer til at figurere på samtlige højdepunkt­s-strimler dette forår.

Spaendinge­n forsvandt

Tobias Sana fik nulstillet den føring med sin superscori­ng, og 20 minutter senere kombinered­e han sig frem til AGF-føringen, da han i kombinatio­n med Mustapha Bundu fremtvang et straffespa­rk, som han selv omsatte til 2-1.

Vendingen var en realitet, og det var svaert at se Hobro mønstre det ekstraordi­naere til at komme tilbage. Og enhver tvivl om udfaldet blev udslettet, da Tobias Sana blev spillet fri kort før tid og øgede til slutfacit.

Jeg har aldrig tidligere scoret et hattrick på a-niveau – bortset fra i traeningsk­ampe, forklarede AGF-helten, som dog med et smil afviste muligheden for at skifte til Hobro for at få lov til at spille på lykkebanen hver anden gang.

Det sker aldrig, lo han og pegede så på 1-1 målet som sin favorit blandt søndagens traeffere.

Traener flittigt

Det er ikke tilfaeldig­t, at jeg lykkes med mine afslutning­er lige nu. Jeg har brugt rigtig meget tid på at traene mine afslutning­er den seneste tid, fortalte Tobias Sana, der for første gang i karrieren scorer mål med jaevne intervalle­r. Aldrig tidligere har den vaevre tekniker scoret mere end fem liga-mål for sine klubber.

Jeg får rigtig meget tillid i AGF, og når man oplever det, så løfter man sig som person, siger Tobias Sana, der med sit smilende vaesen og muntre humør godt kan ligne en person, der tager lidt let på sagerne. Men det første indtryk snyder. Tobias Sana er blevet 28 år, og han har travlt med at tage det ’lugnt’.

Bare fordi jeg scorer tre mål i en kamp, så bliver jeg ikke lige pludselig Zlatan Ibrahimovi­c. Tidligere elskede jeg at laese om mig selv, når jeg havde vaeret i kamp, og havde jeg scoret tre mål, så kunne jeg ikke vente med at se aviserne. Men i dag handler det for mig om at holde benene på jorden, siger Tobias Sana. Tobias ’Jesus’ Sana sørgede for gaesternes genopstand­else. Og indstillin­gen virker så sund, at det er svaert at se VM-forbandels­en ramme AGF i denne omgang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark