Ekstra Bladet

LOU AENDREDE ALT FOR MIG

Sønnen har gjort Frans Nielsen til en anden ishockeysp­iller. Når han kommer hjem til sin dreng, kan han hurtigt glemme et nederlag, der før havde siddet i ham hele dagen

- Jimmi Willemoes jwj@eb.dk

DETROIT (Ekstra Bladet): For godt og vel halvandet år siden blev Frans Nielsens liv vendt fuldkommen på hovedet.

Han havde lige skrevet under på en kontrakt til knap 200 millioner kroner med en af de største klubber i NHL og skulle derfor flytte fra New York til Detroit.

Han og hustruen, Moa, flyttede ind i et hus, men det hele blev besvaerlig­gjort af, at de lige havde fået sønnen Lou, og at Frans skulle til Hviderusla­nd og spille OL-kvalifikat­ion for Danmark.

I dag kan Frans Nielsen sagtens se, at det var noget hektisk – men han ville ikke bytte det for noget.

For at have fået en søn har aendret ham. Som menneske og som ishockeysp­iller.

Han har en sjaelden fridag fra det hektiske ishockey-liv i Detroit Red Wings

– Alt har aendret sig en del. Jeg tror, at Lou har hjulpet meget. Når jeg eksempelvi­s har tabt en kamp og er sur over det, og det hele er noget møg.

– Tidligere kunne jeg gå og skumle over det i flere dage, men nu, når jeg kommer hjem og ser ham, så glemmer jeg helt ishockeyen.

– Det har hjulpet meget på det mentale. Jeg taenker lidt mindre på ishockeyen nogle gange – jeg kan bedre koble af fra det.

– Det har faktisk vaeret ret godt for mig. Når man kommer hjem og ser ham, taenker man ’det er bare et spil’. Han er alligevel lidt vigtigere end en ishockeyka­mp. Tidligere kunne jeg taenke ishockey hele tiden, siger Frans Nielsen i hjemmet i Birmingham cirka 30 km nord for Detroit.

Et stik i hjertet

Han har en sjaelden fridag fra det hektiske ishockey-liv i Detroit Red Wings – og han kan tumle rundt sammen med Lou, der tydeligt nyder, at hans far er hjemme.

Det er han nemlig ikke hver dag. Jobbet som NHL-spiller kraever hans tilstedeva­erelse det meste af tiden. Det har han aldrig haft det store problem med, da ishockey er en livsstil for ham. Men efterhånde­n som Lou bliver aeldre, kan han godt maerke et stik i hjertet fra tid til anden.

– Nu har han nået en alder, hvor man kan facetime med ham, og så bliver han ked af det, når jeg skal sige farvel, siger Frans Nielsen, der efter skiftet til Detroit også føler lidt dårlig samvittigh­ed over at skulle forlade sin hustru så ofte.

– Da vi boede i New York, havde Moa en stor vennekreds. Der følte jeg ikke, at jeg behøvede at vaere der lige så meget for hende. Men her er det anderledes. Selvfølgel­ig fordi vi har fået Lou, så jeg føler et lidt større pres for at vaere mere hjemme og hjaelpe til. Det er lidt svaert bare at tage afsted.

– Vi har ikke lige bedstefora­eldrene rundt om hjørnet. Vi har en vuggestue, hvor han er fra kl. 9-12, og det har gjort en forskel. Men det er klart, at når jeg i løbet af saesonen er så meget vaek hjemmefra, så står hun stort set med det hele selv og ham.

– Så man kan godt få lidt dårlig samvittigh­ed. Selvfølgel­ig ved hun, hvorfor det er sådan, men man kan godt se, at hun er lidt slidt, siger Frans Nielsen, der dog glaeder sig over, at der i naerheden bor mange af hans svenske holdkammer­ater, der alle er svensk gift – ligesom han selv er.

Jeg taenker lidt mindre på ishockeyen nogle gange – jeg kan bedre koble af fra det

Vi har ikke lige bedstefora­eldrene rundt om hjørnet

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? Frans Nielsen er den bedste i NHL, når en uafgjort kamp skal afgøres. Ingen anden har scoret flere shootout-mål end ham – og ingen anden har så mange gange som ham prøvet at blive matchvinde­r.
FOTO: AP Frans Nielsen er den bedste i NHL, når en uafgjort kamp skal afgøres. Ingen anden har scoret flere shootout-mål end ham – og ingen anden har så mange gange som ham prøvet at blive matchvinde­r.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark