Ekstra Bladet

Mere end bare et VM

-

Når Danmark i starten af maj laegger is til VM-slutrunden, vil Janne Karlssons rød-hvide tropper have base i Herning. På mange måder den moderne danske ishockeys vugge.

Herning har fostret flere af de danske NHL-spillere – heriblandt Frans Nielsen.

Han er landsholde­ts samlingspu­nkt og naturlige leder, når han får muligheden for at spille.

Den mulighed kommer i år. For selvom Frans Nielsen under Ekstra Bladets besøg stadig klyngede sig matematisk til håbet om, at Detroit Red Wings ville kunne sikre sig en plads i slutspille­t, så skulle der et mirakel til. Og mirakler forekommer sjaeldent i sport, hvor hårdt arbejde oftest er udslagsgiv­ende.

Kan ikke sige nej

Derfor svarer han i første omgang lidt defensivt på spørgsmåle­t om VM-deltagelse på hjemmebane i Herning.

– Jeg taenker ikke over det endnu. Jeg var i Herning i sommer og var med til en masse pr. Men siden saesonen er startet, har jeg ikke taenkt over det.

– Men det er meget normalt – det kommer først, når det begynder at naerme sig, siger Frans Nielsen, der dog erkender, at netop VM hjemme i Herning måske alligevel spøger mere end normalt.

– Det er jo mere end bare et VM i år, fordi det er i Herning. Jeg tror ikke, at danskerne forstår, hvor stort det bliver, og hvor stort et VM er. Der vil de nok blive overrasked­e. Jeg håber, at det vil gøre meget for dansk ishockey, siger Nielsen.

I 2014 satte en skade en stopper for hans VM-eventyr

Jeg tror ikke, at danskerne forstår, hvor stort det bliver, og hvor stort et VM er

Sidste år var han i princippet klar til at spille ved VM i Køln, men meldte fra efter et hårdt år med flytning, fødslen af sønnen Lou, OL-kvalifikat­ion i Hviderusla­nd og World Cup for Europa foruden den lange saeson i Detroit.

I årene inden var der slutspil på programmet, og i 2014 satte en skade en stopper for hans VM-eventyr. Derfor er det seks år siden, at Frans Nielsen senest var til VM.

 ?? FOTO: JEFF KOWALSKY ?? Frans Nielsen har fået et andet perspektiv på tilvaerels­en, efter at han i 2016 blev far til Lou.
FOTO: JEFF KOWALSKY Frans Nielsen har fået et andet perspektiv på tilvaerels­en, efter at han i 2016 blev far til Lou.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark