Ekstra Bladet

To fantastisk­e rekorder i hus

-

Frans Nielsen har altid vaeret en foregangsm­and i dansk ishockey. Han var første dansker, der skrev under på en NHL-kontrakt, og han var i januar 2007 den første dansker på is i verdens hårdeste ishockeyli­ga.

I dag naermer han sig sin NHLkamp nummer 800.

– Det er mange kampe. Et eller andet sted forstår jeg slet ikke, at jeg er der. Tiden er bare fløjet afsted. Det er lidt uhyggeligt. Før man ved det, er der kun to år tilbage af min kontrakt, ha-ha.

I en saeson, hvor det har vaeret stolpe ud for Detroit Red Wings, har Frans Nielsen på ny vaeret foregangsm­and. Han blev nemlig optaget i NHL’s officielle rekordbøge­r. Såmaend for herningens­erens specialite­t: straffesla­get.

Høj udnyttelse­sprocent

Her har han en meget høj udnyttelse­sprocent, og 20. marts scorede han på straffesla­g mod Philadelph­ia Flyers. Hans nummer 48 i en shootout – det højest registrere­de nogensinde i NHL. Ligeledes var det 22. gang, at han blev matchvinde­r – også det er en rekord.

Men selvom han nu altså nu både er at finde i den store NHL-rekordbog og den mere internatio­nale fra Guinness, spekulerer han ikke meget over det.

– Det er ikke rigtig noget, der har med kampen at gøre – jeg har af en eller anden grund bare haft succes med det.

– Det er en af de ting – hvis det fortsaette­r, og jeg har succes fremover og stadig står øverst på listen, når jeg engang slutter, jeg vil vaere stolt. Men med de målmaend, der er her i ligaen, kan man nemt misse ti i traek, og så ser det ikke så godt ud laengere.

– Det er ikke noget, jeg går og er stolt over nu – den gemmer vi, til jeg er stoppet, siger Frans Nielsen.

Det er ikke noget, jeg går og er stolt over nu – den gemmer vi, til jeg er stoppet

 ?? FOTO: JEFF KOWALSKY ?? Sjaeldent fri
Når Frans Nielsen endelig er hjemme, bliver det til meget lege-tid sammen med sønnen, Lou.
FOTO: JEFF KOWALSKY Sjaeldent fri Når Frans Nielsen endelig er hjemme, bliver det til meget lege-tid sammen med sønnen, Lou.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark