Ekstra Bladet

I FODSPORENE PÅ EN LEGENDE

Med skiftet fra New York Islanders til Detroit Red Wings er der kommet ekstra stort pres på Frans Nielsen

-

Da Frans Nielsen i sommeren 2017 skrev under med Detroit Red Wings, var det en drøm, der gik i opfyldelse.

Dels blev familien sikret i generation­er med den seksårige aftale til en vaerdi af lidt over 200 millioner kroner, men mere vigtigt for Danmarks første NHL-dansker: Han kom til drømmeklub­ben. Ishockeyen­s svar på Manchester United kaldte han klubben, da Ekstra Bladet spurgte til det.

Med sin løn fik han straks en meget høj status i klubben, men det kunne ikke undgås, at der nu var kommet et vist pres på hans danske skuldre.

Det ville vaere umuligt bare at valse ind og gøre, hvad han gjorde

For Frans Nielsen kom til klubben i kølvandet på, at den russiske legende Pavel Datsyuk valgte at sige stop og vende hjem til Rusland.

Ingen erstatning

Fansene så ham som en erstatning, men Frans Nielsen laegger vaegt på, at han netop ikke er det.

– Der har vaeret spørgsmål om det fra dag et, hvor han rejste. Så var det lige mig, der kom ind i hans fodspor. Men det har jeg selv sagt fra start – og holdet har vaeret god til at minde mig om – at der er ingen, der kan gøre, hvad han gjorde.

– Det ville vaere umuligt bare at valse ind og gøre, hvad han gjorde. Og det tror jeg også, at folk har forståelse for, siger Frans Nielsen, der i det hele taget er meget bevidst om, hvad hans rolle er på isen i Red Wings.

– Jeg kommer ikke til at lave 80 point på en saeson. Det er der forhåbentl­ig nogle af de andre, der kan. Men jeg kan spille mod de andre holds bedste spillere og vaere god i boxplay – ting, der også skal vaere der, hvis et hold skal vaere succesfuld­t. Så jeg vil helt sikkert have min del af tiden på isen.

– Klubben hentede mig hertil for det, jeg gjorde i New York. Jeg har aldrig følt, at jeg skulle gøre noget andet. De så noget i mig der, og det er det, jeg skal forsøge at spille videre på. Jeg skal ikke vaere nogen anden.

– Og hvis jeg forsøger det, tror jeg, at det vil gå galt, siger Frans Nielsen.

Jeg kommer ikke til at lave 80 point på en saeson

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS FOTO: AP ?? En af verdens bedste
Her gør Frans Nielsen det, han er allerbedst til, nemlig at score på straffesla­g. Danskeren mener dog ikke selv, at han er nogen erstatning for Pavel Datsyuk, der for nylig har vinket farvel til Detroit Red Wings. Hvis man hører...
FOTO: ALL OVER PRESS FOTO: AP En af verdens bedste Her gør Frans Nielsen det, han er allerbedst til, nemlig at score på straffesla­g. Danskeren mener dog ikke selv, at han er nogen erstatning for Pavel Datsyuk, der for nylig har vinket farvel til Detroit Red Wings. Hvis man hører...
 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ??  ?? Pavel Datsyuk er på mange måder en legende. Her vinder han OL-guld med de russiske olympiske atleter og kommer dermed med i den eksklusive ’triple gold club’ – spillere, der har vundet Stanley Cup, VM og OL.
Pavel Datsyuk er på mange måder en legende. Her vinder han OL-guld med de russiske olympiske atleter og kommer dermed med i den eksklusive ’triple gold club’ – spillere, der har vundet Stanley Cup, VM og OL.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark