Ekstra Bladet

Krise i traditions­klubben

-

Hvis man hører til dem, der op gennem 90’erne stiftede bekendtska­b med de første danske tv-visninger af ishockey fra NHL, er man ikke i tvivl om, hvad Detroit Red Wings står for.

Gennem 90’erne og 00’erne dominerede klubben NHL. 25 år i traek nåede de slutspille­t, og fire gange resultered­e det i sejr i Stanley Cup'en.

Det kombineret med en tidlig historie med syv Stanley Cup-sejre gav Detroit kaelenavne­t ’Hockeytown’.

Derfor var det noget af et antiklimak­s, at klubben i Frans Nielsens første saeson ikke nåede slutspille­t.

– Det var ingen god saeson sidste år. Men alligevel i de sidste to måneder, hvor vi stort set var ude, kom der 20.000 tilskuere pr. kamp. De klappede, hver gang vi kom på isen. De elskede stadig holdet, og de støttede os stadigvaek.

Nyt kapitel

– Så nogle gange taenkte man ’jeg fortjener ikke det her’. Man ville så gerne give tilbage til dem, så det var lidt frustreren­de.

– I New York var det mere hardcore. Der kunne vi spille to powerplays, og hvis vi ikke scorede på dem, begyndte de at buhe. Det sker ikke her, siger Frans Nielsen.

Han kan selv maerke ishockeyen­s betydning, når han går en tur i den lille forstad. Alle ved, hvem han er – og de ved med sikkerhed, hvordan det går holdet.

Selvom anden saeson ikke har rettet op på det rent sportslige, er Frans Nielsen ikke bekymret. For selv om klubbens kaptajn, svenske Henrik Zetterberg, med sine 38 år formentlig ikke spiller så mange saesoner endnu, er tegningen der til fremtidens hold – måske også derfor, at de får lidt snor af fansene.

– Det er spillere som Dylan Larkin, der skal tage over – og helst meget snart. Men vi skal ikke genopbygge holdet med en masse drafts og håbe på, at de bliver NHL-spillere, siger Frans Nielsen.

De kan godt se, at vi har fire-fem unge gutter, der kan tegne Detroit på den lange bane. Der er et nyt kapitel på vej

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark