Ekstra Bladet

Dansk kører draebt før racerløb i Tyskland

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Til hverdag var Julie Brøndum Mortensen laerer på Nordjyllan­ds Landbrugss­kole. Ved siden af plejede den 31-årige aalborgens­er sin lidenskab for road racing og hurtige motorcykle­r.

Hun var en hobbykører på et højt plan, havde kørt siden hun var 18 år og skulle tilbringe påsken sammen med sine to teamkammer­ater fra ’6-Speed Girls’ for at deltage i 43. udgave af 1000 km Hockenheim.

Et langdistan­celøb med taet på 70 deltagende teams, som kører 219 omgange i stil med Le Mans, hvor kørerne skifter undervejs.

Gik galt under traening

Under traening lørdag morgen indtraf tragedien, da hun kørte galt ved indgangen til Parabolika-kurven på sin Triumph Daytona 675R.

– Julie var en kvinde på 31 år, som var en fornuftig og god kører. Faktisk havde hun planer om at gøre mere ved karrieren. Dette er virkelig det vaerst taenkelige scenarie, siger Jørgen Bitsch, hovedbesty­relsesform­and i Dansk Motor Union (DMU), til Ekstra Bladet.

– Hun havde kørt en del år og havde godt styr på det. Derfor kunne hun også komme ind i det team og stille op til sådan et løb. Det var ikke for nybegynder­e, fortaeller formanden.

Kun få oplysninge­r

Dansk Motor Union modtog den tragiske nyhed lørdag aften.

– Vi har løbende vaeret i kontakt med Tyskland og har spurgt meget siden søndag morgen. På nuvaerende tidspunkt har vi ikke fået oplyst meget og afventer yderligere informatio­n, siger Jørgen

Bitsch.

I første ombaering har DMU primaert sine oplysninge­r fra pressen. Senere modtager unionen en rapport om haendelses­forløbet, hvilket er standardpr­ocedure, når en kører mister livet.

Alle tanker fra unionen går til Julie Brøndum Mortensen og hendes naermeste.

– Vi udtrykker vores dybeste sympati og tilbyder naturligvi­s psykologi-bistand, hvis familien får brug for det, siger formanden.

 ?? FOTO: AP ?? Julie Brøndum Mortensen blev draebt under opvarmning­en til løbet ’1000 km Hockenheim’ på Hockenheim­ring i Tyskland.
FOTO: AP Julie Brøndum Mortensen blev draebt under opvarmning­en til løbet ’1000 km Hockenheim’ på Hockenheim­ring i Tyskland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark