Ekstra Bladet

JEG GAV DEM ZLATAN

Los Angeles Galaxy var bagud 0-3, men to mål af debutanten var med til at vende kampen

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@eb.dk

Tyve minutter skulle Zlatan Ibrahimovi­c bruge på banen i sin debut for LA Galaxy, så havde han vendt et truende nederlag mod lokalrival­erne fra Los Angeles FC til en sejr på 4-3.

I det 71. minut blev svenskeren skiftet ind ved stillingen 1-3. To minutter senere reducerede holdkammer­aten Chris Pontius til 2-3, og så var det ellers Zlatan-tid, fristes man naesten til at sige.

Mål efter seks minutter

Med et langskudsd­røn fra godt og vel 35 meter udlignede Zlatan til 3-3 blot seks minutter inde i sin debut, inden han i overtiden sikrede sejren med endnu en scoring – denne gang på hovedstød. Og efter kampen var Zlatan ganske tilfreds med egen indsats.

– Min historik, når jeg kommer til et nyt hold, er, at jeg altid scorer i den første kamp. Jeg ville ikke skuffe denne gang, sagde Zlatan efter kampen.

– Jeg hørte publikum sige; ’Vi vil have Zlatan, vi vil have Zlatan’, og jeg gav dem Zlatan, lød det fra den 36-årige svensker.

For traet til at løbe

De tyve minutter på banen var Zlatan Ibrahimovi­cs første efter skiftet fra Manchester United for en uges tid siden. Og det var hårdt at komme i gang igen efter skiftet.

– Jeg føler, jeg spillede 40 kampe på mine tyve minutter. Jeg følte alt – jet lag, jeg har ikke spillet i lang tid. Da jeg lavede den første sprint, mistede jeg pusten med det samme, så da den anden (mulighed red.) kom, besluttede jeg bare at sparke. Jeg løber ikke med bolden. Det var den bold, der gik ind, sagde han med henvisning til drømmemåle­t fra 35 meters afstand, hvor han fangede målmanden langt ude af sit mål.

Min historik, når jeg kommer til et nyt hold, er, at jeg altid scorer i den første kamp

Varm debut

Udover at vaenne sig til en ny klub og liga skal svenskeren også vaenne sig til et noget anderledes klima, end det han forlod i Manchester.

Og det var svaert under Zlatans første kamp for LA Galaxy – specielt på baenken i de første 70 minutter.

– Tro mig, det var varmt på baenken. Efter ti minutter spurgte jeg efter solcreme, fordi det braendte.

 ?? FOTO: AP ?? Zlatan blev fejret af sig selv og holdkammer­aterne efter sine scoringer for Los Angeles Galaxy.
FOTO: AP Zlatan blev fejret af sig selv og holdkammer­aterne efter sine scoringer for Los Angeles Galaxy.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark