Ekstra Bladet

ERIKSENS GUDE-MÅL SAENKEDE CHELSEA

BRYDER KOMPLEKS: Tottenham-sejr på Stamford Bridge for første gang siden 1990

-

1-0 Alvaro Morata (30), 1-1 Christian Eriksen, 1-2 Dele Alli (62), 1-3 Dele Alli (66) ------------------------------

Christian Eriksen strålede igen i gå, da han scorede et drømmemål i Tottenhams 3-1-sejr ude over Chelsea i Premier League.

I første halvlegs overtid bankede Eriksen bolden i mål langt ude fra til 1-1, og i anden halvleg sikrede Dele Alli med to scoringer sejren.

Dermed skabte Tottenham stor afstand til Chelsea i kampen om top-fire, der giver adgang til Champions League i naeste saeson.

Historisk sejr

Tottenham har 64 point på fjerdeplad­sen, og det er otte point mere end netop Chelsea på femteplads­en.

Sejren var opsigtsvae­kkende al den stund, at Tottenham før kampen ikke havde vundet på Stamford Bridge siden 10. februar i 1990.

Dengang var der endnu ikke taenkt på Tottenham-profiler som Harry Kane, Christian Eriksen eller Dele Alli, og Gary Lineker og Paul Gascoigne var holdets profiler.

I dag er det blandt andre danskeren, som er en af holdets stjerner.

Det var således Eriksen, der satte gaesterne i gang med sit perlemål langt inde i første halvlegs overtid, da Tottenham var bagud 0-1.

Langskud

Langt inde i første halvlegs overtid hamrede Eriksen til bolden langt ude fra, og den dykkede og havde fart, så Willy Caballero intet kunne stille op i Chelsea-målet, og pausestill­ingen lød 1-1.

Danskeren havde ellers testet Caballero, der afløste en skadet Thibaut Courtois, tidligere i halvlegen med et langskud.

Marcos Alonso havde bolden i mål for Chelsea på en flot pasning fra N’Golo Kanté efter 18 minutter, men spanieren var offside.

Efter en halv time slog Chelsea så til. Tottenhamk­eeper Hugo Lloris gik galt af et indlaeg, og Alvaro Morata headede Chelsea på 1-0.

Kane på baenken

Harry Kane var på baenken efter sin ankelskade og fik det sidste kvarter på banen. Fra baenken kunne han så nyde Eriksens perle inden pausefløjt­et.

Caballero revanchere­de sig lidt med en pragtredni­ng efter en time, da Heung-Min Son forsøgte sig, men kort efter leverede Dele Alli en flot scoring og bragte gaesterne foran 2-1.

Eric Dier smed en lang bold frem, som Dele Alli i løb taemmede, hvorefter han køligt sparkede den i mål efter 62 minutter.

Fire minutter senere fumlede Andreas Christense­n og co., da Son blev sendt afsted.

Sejr til Arsenal

I søndagen anden Premier League kamp vandt Arsenal hjemme 3-0 over Stoke. Arsenal var dog laenge om at komme i gang.

Først i 75. minut kom hjemmehold­et på måltavlen, da Pierre-Emerick Aubameyang scorede på straffe. 11 minutter senere sørgede han også for en 2-0-føring.

Alexandre Lacazette lukkede kampen kort før tid, da han gjorde det til 3-0 på endnu et straffespa­rk.

?? FOTO: MATTHEW CHILDS/RITZAU SCANPIX ?? Eriksens langskud sejler hen over Willy Caballero i Chelseas mål og bringer balance i regnskabet.
 ?? FOTO: GLYN KIRK/RITZAU SCANPIX ?? Christian Eriksens mål var begyndelse­n til enden for Chelsea, der måtte se sig besejret hjemme på Stamford Bridge.