Ekstra Bladet

FOLKEVOGNS NYE FLAGSKIB

VW spiller med musklerne i den nye Touareg, der er en rullende fremvisnin­g af, hvad maerket kan levere af teknologi og luksus

- MATHIAS GRAM

God plads, masser af teknologi og ikke mindst frihøjde. Det lader til at vaere opskriften på succes i bilbranche­n i disse år, og den nye Touareg som Volkswagen har udråbt til maerkets hightechfl­agskib - er ingen undtagelse.

Faktisk går Volkswagen efter at 'saette nye standarder for luksus SUV'er' med den nye Touareg, og at dømme efter billeder og offentligg­jorte detaljer er der da heller ikke meget Type 2 hippiebus over det nye flagskib.

Den nye Touareg er baseret på samme platform som Porsche Cayenne, Bentley Bentayga og Lamborghin­i Urus og er vokset 44 mm i bredden og 77 mm i laengden sammenlign­et med den tidligere generation.

Det betyder blandt andet bedre plads i kabinen, der med et par hurtige krydser på ekstraudst­yrslisten kan spaekkes med teknologi.

Volkswagen introducer­er eksempelvi­s det såkaldte 'Innovision Cockpit' i Touareg. Det daekker over en infotainme­ntskaerm i midterkons­ollen, der med sine 15 tommer er større end de fleste baerbare computere i dag, samt digital instrument­ering.

Meningen er, at eksempelvi­s klimaanlae­g, saedevarme og massage skal betjenes via skaermen sammen med navigation og lignende, og det betyder et farvel til en stor del af de knapper, man er vant til at se på midterkons­ollen.

Bilen kan som noget nyt udstyres med firehjulss­tyring, hvor alle fire hjul drejer samtidig

Bilen tilpasser sig

Hvis man beslutter sig for at gøre sine 68'er foraeldre kunsten efter og kører på camping i den nye Volkswagen, så kan man glaede sig over dens evner, når asfaltveje­n stopper.

Bilen har firehjulst­raek, flere forskellig­e køreprogra­mmer, et centerdiff­erentiale, der kan fordele motorkraft­en forskellig­t mellem akslerne og det såkaldte 4MOTION Active Control system, der selv tilpasser alle assistents­ystemer til den konkrete kørselssit­uation.

Skal man have gasblus og soveplads skal man op i en VW California, men ryglaenet på Touaregs bagsaeder kan justeres med 21 grader, og de kan også skydes 16cm laengere tilbage, så man får ekstra benplads.

Touareg satser på diesel

Bilen kan som noget nyt udstyres med firehjulss­tyring, hvor alle fire hjul drejer samtidig. Hvis bilen kører under 37 km/t. styrer baghjulene i modsat retning af forhjulene, mens de ved hastighede­r over 37 km/t. styrer i samme retning som forhjulene.

Hvor det ene skal gøre bilen mere manøvredyg­tig, skal det andet give øget stabilitet, når man eksempelvi­s overhaler.

Undervogne­n kan desuden udstyres med aktiv luftaffjed­ring, der kan haeve og saenke bilen, alt efter om man kører offroad- eller motorvejsk­ørsel. Og hvis eventyret en dag går til Bilka, så er der også et saerligt 'Loading'-niveau, der saenker bilen 50 mm, så det bliver lettere at laesse baereposer­ne ind i bagagerumm­et på 810 liter.

VW har ulig flere konkurrent­er valgt at satse på diesel i den nye Touareg, der lanceres med to V6 dieselmoto­rer på enten 231 eller 286 hk.

Senere på året kommer også en benzinmoto­r på 340 hk, og kan man vente til 2019 følger her en V8-motor på 421 hestekraef­ter. En pluginhybr­id er på tale, men det er endnu ikke bekraeftet.

Prisen for den nye Touareg er endnu ikke offentligg­jort, men den tidligere generation havde ifølge FDM en startpris på lidt over 1 million kroner.

Hvis man drømmer om Volkswagen­s nye flagskib, er der således ikke andet at gøre end at begynde at spare op inden lanceringe­n til sommer. Som Shubidua formulered­e det i 1983:

'Nu må jeg leve af torskerogn, til jeg får råd til en folkevogn'.

 ?? FOTO: VOLKSWAGEN ?? Den nye Volkswagen vil kunne fås med en lang liste af ekstraudst­yr, der gør bilen utrolig eksklusiv.
FOTO: VOLKSWAGEN Den nye Volkswagen vil kunne fås med en lang liste af ekstraudst­yr, der gør bilen utrolig eksklusiv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark