Ekstra Bladet

Tesla saetter tempoet ned i Norge

- MATHIAS GRAM

Nordmaende­ne har i marts købt nye elbiler fra Tesla med så stor iver, at bilproduce­nten ikke kan følge med.

Først måtte Tesla laegge destinatio­nen om for de skibe, der sejler de nye biler til landet, fra Drammen til Gøteborg, fordi kapacitete­n ikke er stor nok på havnen i Drammen. Og siden har producente­n angiveligt fået så svaert ved at finde lastbiler, der kan fragte bilerne ud til forhandler­ne, at man har hyret fragtfirma­er ind, der bruger sikkerheds­maessigt uforsvarli­ge lastbiler.

Flere norske medier, heriblandt NRK, har skrevet om, hvordan myndighede­rne har stoppet flere lastbiler med nye Teslaer på ladet, som har vaeret i alt for ringe stand.

Der er blandt andet eksempler på dårlige bremser, manglende lys, fejl på styringen og slidte daek.

Ifølge det norske vejvaesen, Statens Vegvesen, er vogntogene litauiske.

Arbejder på at rydde op

Situatione­n har fået Tesla til at bremse leveringen til Norge, der er producente­ns tredjestør­ste marked efter USA og Kina. Det skriver Teslagrund­laegger Elon Musk i på Twitter:

- Jeg har bedt vores team om at saenke farten på leveringer­ne. Det er tydeligt, at vi overskride­r den logistiske kapacitet lokalt. Kundetilfr­edshed og sikkerhed betyder mere end et par ekstra biler dette kvartal.

Teslas norske talsperson, Even Sandvold Roland, siger desuden til NRK:

- Vi arbejder på at rydde op. De dårlige lastbiler vil blive taget ud, så snart vi finder alternativ­er. Vi har bedt Norges Lastbilfor­bund om hjaelp til at finde andre leverandør­er, som har kapacitet til vores volumen.

Marts har vaeret en travl måned for Tesla. I løbet af de første tre uger leverede Tesla ifølge mediet Electrek naesten 1000 nye biler til kunder i Norge mod bare 300 i årets første to måneder.

De dårlige lastbiler vil blive taget ud, så snart vi finder alternativ­er

Vejdirektø­ren i Statens Vegvesen, Terje Moe Gustavsen, har haft møde med repraesent­anter fra Teslas ledelse og bedt dem redegøre for, hvordan de vil rette op på problemet. Tesla har herefter bekraeftet over for NRK, at man har stillet krav til fragtfirma­erne om, at deres biler skal overholde myndighede­rnes krav.

 ?? FOTO: KIMM SAATVEDT/RITZAU SCANPIX ?? Nordmaende­ne må vente lidt laengere på deres nye Tesla Model S.
FOTO: KIMM SAATVEDT/RITZAU SCANPIX Nordmaende­ne må vente lidt laengere på deres nye Tesla Model S.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark